Élet-Stílus

Cruyff a minisztert okolja

Johan Cruyff, a holland labdarúgás legendás alakja egy cikkben támadta Rita Verdonk bevándorlási minisztert, akinek szerinte szerepe van abban, hogy az ország válogatottja már a világbajnokság nyolcaddöntőjében búcsúzott.

Az 1974-ben vb-ezüstöt szerzett nemzeti együttes sztárja szerint nagy hiba volt a miniszterasszony részéről, hogy megtagadta a Feyenoordban játszó Salomon Kalou honosítási kérelmét, mert így Marco van Basten szövetségi kapitánynak kevés variációs lehetősége volt a tornán.

“Amikor Arjen Robbennek, vagy Robin van Persie-nek nem ment a játék, nem volt kit beállítani a helyükre. Kalou lehetett volna a megfelelő helyettese szélsőinknek.” – áll a De Telegraafban megjelent írásban.

“Nemzeti érdek”

“Aki látta a csapat meccseit, az szerintem nem száll szembe azon nézetemmel, hogy Kalou gyorsított honosítása nemzeti érdek lett volna” – írja Cruyff.

A “Vas Ritának” nevezett miniszter márciusban utasította el a 20 éves elefántcsontparti labdarúgó kérelmét, mert indoklása szerint esetében nem volt alkalmazható az a törvénycikkely, amely külföldi élsportolók gyorsított eljárás keretében történő honosítását segíti.

Játszhatott volna máshol

Kalou számított arra, hogy megkapja az állampolgárságot, hiszen többször is visszautasította a hazája válogatottjától érkezett meghívót, annak ellenére, hogy testvére, Bonaventure a csapat kapitánya. Elefántcsontpart a németországi világbajnokság csoportküzdelmei során 2-1-re kikapott a holland együttestől és a kvartett harmadik helyén végzett.

Hollandia legjobbjai második helyen zárták a csoportjukat és a vasárnapi nyolcaddöntőben, rengeteg szabálytalansággal és négy kiállítással tarkított mérkőzésen 1-0-ra kikaptak Portugáliától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik