Élet-Stílus

Rooney: egy gólt kell találnom

Szombaton két hónap kihagyás után először játszott végig kilencven percet Wayne Rooney. A fiatal csatár bízik abban, hogy hamarosan ismét csúcsformába kerül, és gólokkal tudja segíteni Sven-Göran Eriksson csapatát.

A Manchester United sztárja volt csapatának egyetlen támadója az Ecuador elleni mérkőzésen, amelyet egy Beckham szabadrúgással nyert meg Eriksson csapata. Az angolok a legjobb nyolc között Portugáliával kerültek össze.

Rooney a rekkenő hőségben végig bírta az iramot, és úgy tűnik teljesen felépült a sérüléséből. Az angoloknak szükségük is van egy fitt csatárra, ha 1966 után másodszorra is aranyérmet akarnak nyerni. „Nem volt egyszerű dolgom egyedüli ékként, de szerencsére a középpályások sokszor felfutottak, és a taktikánk végül bevált. Úgy gondolom elfogadható játékot mutattunk, és végül megérdemelten jutottunk tovább.” – nyilatkozta Rooney, majd hozzátette, hogy az utolsó 30 percben jobban érezte magát a pályán, mint az első órában és ez mindenképpen biztató a jövőre nézve. „Gyorsan kellene egy gólt szereznem, és akkor hamar belelendülnék, remélem már a következő Portugália elleni meccsen betalálok”

Rooney biztos abban, hogy az erősebb csapatok ellen az angolok egyre jobb teljesítményt fognak nyújtani. „Alaposan megizzadtunk Ecuador ellen, de most az a legfontosabb, hogy a legjobb nyolc között vagyunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik