Élet-Stílus

Klinsmann nem vágyik az amerikai kispadra

Jürgen Klinsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya kizártnak tartja, hogy a németországi csúcstorna után a labdarúgó-világbajnokságtól már a csoportküzdelmeket követően búcsúzó Egyesült Államok csapatának szakvezetője legyen.


Klinsmann nem vágyik az amerikai kispadra 1

Klinsmann inkább az európai csapat mellett ugrálna tovább (AP)

A korábban az amerikai nemzeti együttesben futballozó, jelenleg szakkomentátorként tevékenykedő Eric Wynalda javasolta a német trénert a posztra.

“Egyáltalán nem érdekel a feladat, jelenleg kizárólag arra koncentrálok, hogy a Nationalelf minél jobban szerepeljen, hiszen a döntőbe jutás a cél” – mondta Klinsmann.

Wynalda szerint az Egyesült Államok azért nem jutott tovább, mert Bruce Arena szövetségi kapitány rossz felfogásban játszatta a csapatot. Véleménye szerint Klinsmann futballról vallott nézetei példaértékűek, ráadásul a családjával Kaliforniában él, így kézenfekvő megoldás lenne megállapodni vele.

A 41 éves szakember 2004 júliusa óta irányítja a német válogatott munkáját, szerződése a vb után jár le. Az esetleges hosszabbításról a viadal után egyeztetnek, Klinsmann korábban úgy nyilatkozott, szívesen maradna a gárda kapitánya.
Németország a Svédország elleni sikerrel (2-0) már a legjobb 8 között van, az elődöntőbe jutásért Argentínával mérkőzik péntek 17 órától, Berlinben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik