Élet-Stílus

Elektronikus zenei ínyencségek az A38-on

A Nyugat-Európában bejáratott Elecronic Beats a Petőfi Csarnokban tartott buli után az A38 Hajóra teszi át székhelyét, hogy július folyamán öt hétvége alatt felforgassa a szcénát.

Ínyencségek és különlegességek várják az ide látogatót, az elektronikus zene minden válfajának képviselői megfordulnak majd a hajón, a nu jazztől a breakbeatig, az elektrótól a világzenébe oltott drum and bassig. Fellépnek Magyarországon már többször járt, nagy népszerűségnek örvendő előadók (például a Transglobal Underground, Shri és DJ Badmarsh, a Utah Saints), feltörekvő ifjak (az idei Breakspoll-díjas NAPT vagy az ipari elektró vezércsapata, a Combichrist), rég várt alapító atyák (Senor Coconut vagy az élőben itthon először koncertező Nicola Conte) és a breakbeat nagy öregjei (Lee Coombs, DJ Hyper).

Az igazi ínyenceknek is kedvükre csemegézhetnek, a szervezők nekik szánták Nicola Conte, DJ Badmarsh és a Transglobal Underground dupla fellépéseit, melyek különlegessége, hogy a két-két napon más-más produkcióval szórakoztatják a közönséget.

Az öt hétvégére (az egyes eseményekre árúsított jegyeken kívül) tíz alkalomra
szóló, átruházható bérlet is váltható, tízezer forintos áron.

Az első alkalomra június 30-án kerül sor, amikor is a hajó színpadára lép Utah Saints, Lee Coombs, Ludmilla, Bergi és Crez. Az Utah Saints a legkevésbé sem puritán mormon misszionáriusok gyülekezete,sokkal inkább két vidám és őrült leedsi úriember, Jez Willis és Tim Garbutt duója. Két nagylemezükön összesűrítették jóformán a teljes zenetörténetet, és a hangminták burjánzó változatosságában talán csak a Coldcut versenghet velük. Igazi eklektikus és kortalan zenét játszanak: a funk, a techno, a tükörgömbös rágógumidiszkó vagy a szétriffezett metál-dance és a lehető legelképesztőbb hangminták békésen megférnek egymás mellett a Utah Saints eklektikus elektró-építményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik