Élet-Stílus

Maxi Rodriguez: álomgólom a nemzeté

Felfokozott érzelmi állapotban nyilatkoztak a szombat esti argentin-mexikói meccs hősei a lefújást követően; a drámai csata főhőse a nemzetnek ajánlotta gólját, a mexikói Marquez az európai futballklubok figyelmébe játékostársait.












Maxi Rodriguez: álomgólom a nemzeté 1



Maxi Rodriguez: álomgólom a nemzeté 2
Maxi Rodriguez a nemzetnek bombázott (AFP)
Maxi Rodriguez: álomgólom a nemzeté 3

„Ez egy álomgól volt, semmi kétség. Hálával tartozom Sorinnak is érte, aki remek labdát adott. Nagyon nagy szerencsém volt a találattal, amelyet az egész nemzetemnek ajánlok. A családomnak, a szurkolóknak, és mindenkinek, aki a mi sikerünkért szorít. Németország kemény ellenfél, de nekünk csak magunkra kell figyelni, bárkit le tudunk győzni.” – nyilatkozta a döntő gólt szerző Maxi Rodriguez.

„Ez egy különleges meccs volt, ráadásul ma van Messi és Riquelme születésnapja is, úgyhogy visszamegyünk a hotelba, és egy hatalmasat bulizunk. Boldogok vagyunk, hogy a legjobb nyolc között lehetünk” – lelkendezett Javier Mascherano.

„Nagyon kemény meccs volt, amely happy enddel zárult. Mexikó megnehezítette a dolgunkat, mert az előzetes taktikánkat nem tudtuk érvényesíteni. Nagyon bátor, kockázatos játékot játszottak, amitől mi is nyitottabban támadhattunk. Amint elfogyott az erejük, felbátorodtunk és átvettük a játék irányítását. A közönség nagyon jó mérkőzést láthatott” – vélekedett Hernan Crespo.













Maxi Rodriguez: álomgólom a nemzeté 1



Maxi Rodriguez: álomgólom a nemzeté 2
A mexikóiak csalódottak (AP)
Maxi Rodriguez: álomgólom a nemzeté 3

„Csalódott vagyok, mert nemcsak jól játszottunk, de meg is tudtuk szorítani Argentínát. Mégis mi vesztettünk. Szerintem nagyon ráijesztettünk az argentinokra, azzal, hogy ma olyan jól játszottunk, mint eddig még egyszer sem ezen a vb-n. Bízom benne, hogy a mai teljesítményünkkel egyre több mexikói futballista kaphat esélyt Európában is a bizonyításra.” – mondta Mexikó csapatának kapitánya, Rafael Marquez.

”Természetesen csalódottak vagyunk, mert úgy kaptunk ki, hogy semmivel nem voltunk rosszabbak ellenfelünknél. Csakis Maxi Rodriguez döntött. Örülök neki, hogy más mentalitásban játszottunk, majdnem meg is lett a sikere, habár az bosszant, hogy megint a csoportmeccsek utáni első körben búcsúzni kényszerülünk” – szomorkodott Fransisco Fonseca, a gárda népszerű csatára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik