Élet-Stílus

Hangolnak a huligánok

Hangolnak az ősi rivális drukkerek; német és angol szurkolók csaptak össze Stuttgartban, ahol a közös heccelés után több száz brit provokátort vettek őrizetbe.


Hangolnak a huligánok 1

Az angolok kezdték (AP)

Angol és német szurkolók csaptak össze a stuttgarti Schlossplatzon, ahol sok ezren nézték együtt óriáskivetítőkön a müncheni Németország-Svédország mérkőzést a németországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Több száz angol heccelte a németeket, majd a mérkőzés befejeződése után műanyag székekkel és palackokkal kezdte dobálni őket. A németek közül többen visszad obáltak, amíg a rendőrség közbe nem avatkozott.


Anglia vasárnap lép pályára nyolcaddöntős mérkőzésen Ecuador ellen Stuttgartban, de az angol szurkolók már napok óta gyülekeznek Baden-Württemberg tartomány székhelyén. Az idejüket többnyire italozással elverő angolok közül a helyi rendőrség szombatra virradóra begyűjtött már vagy 120-at, szombaton este pedig, a Németország-Svédország mérkőzés után, további háromszázat.

Az angol szurkolók a németekkel és a svédekkel akaszkodtak össze, székeket és üvegeket dobáltak. A rendőrség megpróbálta szétválasztani a német-svéd összecsapást óriáskivetítőn figyelő szurkolói táborokat. A randalírozó, provokáló angolokat gyűrűbe fogták, majd folyamatosan elszállították a stuttgarti belvárosból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik