Élet-Stílus

Magyar biztonsági őr a hamburgi stadionban

Magyar származású fűtésszerelő is részese a németországi focivébének; a biztonságiőrként fellépő úr esete három magyar zsurnalisztával.

Mivel Magyarország nem érdekelt a labdarúgó-világbajnokságon, ritka, de annál örömtelibb alkalom, amikor egy honfitárssal találkozik az ember. A hamburgi stadionban sétálgatva egy narancssárga mellényes biztonsági őrről derült ki, hogy Kazincbarcikán látta meg a napvilágot – jelnetette az MTI.

“24 éve élek Németországban, mellékállásban pedig 6 esztendeje vagyok biztonsági őr a hamburgi stadionban. Azért szeretem ezt a munkát, mert a HSV összes meccsét láthatom, illetve most a világbajnokság hangulatát is átélhetem. Szurkolóként biztos nem tehettem volna meg, mivel szinte lehetetlen volt jegyet szerezni a vb-re” – mondta az olasz-cseh csoportrangadót követően Artur Gribovski, aki láthatóan nagyon megörült a három újságíróból álló magyar társaságnak.

A főállásban fűtésszerelő, 50-es éveiben járó férfi röviden ismertette, és be is mutatta az 1,7 millió lakosú Elba-parti kikötőváros nevezetességeit. Felhívta a figyelmet rá, hogy mindenképpen érdemes elmenni St. Pauliba, amely Hamburg híres-hírhedt vigalmi negyede, ott azonban óvatosnak kell lenni, mivel a közbiztonság finoman fogalmazva sem megfelelő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik