Élet-Stílus

Kewell Cissének ajánlotta gólját

Az ausztrál Harry Kewell jó barátjának, a francia Djibril Cissének ajánlotta a horvátoknak lőtt egyenlítő gólját, amelynek köszönhetően a távoli kontinens válogatottja bejutott a németországi vb legjobb tizenhat csapata közé.

A csatár találata kellett az ausztrálok sportágtörténeti sikeréhez, hiszen azzal lett 2-2 az F csoport zárómeccsén, s végezhetett a Socceroos a kvartettben a brazilok mögött a továbbjutást érő második helyen. Korábban egyszer, 1974-ben volt Ausztrália együttese vb-résztvevő, ám akkor rúgott gól nélkül, egyetlen szerzett ponttal már a csoportmérkőzések után utazhatott haza.

Kewell azért ajánlotta Cissének a gólját, mert a játékos, aki klubtársa az angol FC Liverpoolban, a vb előtt nem sokkal a lábát törte a kínaiakkal vívott barátságos mérkőzésen, így nem léphet pályára a világbajnokságon.

“Fantasztikus, hogy a második körbe éppen az én gólommal kerültünk tovább, éppen ezért illeti meg Djibrilt, akinek itt lenne a helye a Mundialon. Személyében egy kiváló focistát veszített el Franciaország. Gyors felépülést kívánok neki. Amúgy sem szeretem, ha bárkivel ilyesmi történik a pályán, és különösen fájdalmasan érintett az ő súlyos sérülése, hiszen nagyon közeli barátom” – mondta Kewell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik