Élet-Stílus

Hiddink: ez egy érzelmi hullámvasút-verseny volt

Érzelmi hullámvasút-versenyként jellemezte a horvátok ellen 2-2-re végződő mérkőzést Guus Hiddink, Ausztrália holland kapitánya, aki történelmet írt azzal, hogy csapatával a legjobb 16 csapat közé került.

„A meccs olyan volt, akár egy érzelmi hullámvasút-verseny. Kétszer is hátrányból jöttünk vissza, fantasztikus érzés lehetett ez a szurkolóinknak.” – nyilatkozta a meccs végén az edző. „A csapat megmutatta karakterét, a srácok oroszlánként harcoltak, remek meccset vívtunk, mindkét csapat büszke lehet a teljesítményére” – tette hozzá.

Hiddink dicsérte a brit bírót, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy minden erejükkel az olaszok elleni mérkőzésre koncentrálnak. A csütörtök esti mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte: „Harry Kewell káprázatos teljesítménye volt a nap legnagyobb sikre, ő jelentette a két gárda közti különbséget”.

Zlatko KRANJCAR, a horvátok mestere természetesen másként látja: „Nagyon csalódott vagyok. Mindent beleadott a csapat. Ez egy katasztrofális eredmény lett a számunkra. Ez egy nagyon heves, fizikai meccs volt. Kétszer is vezettünk, ráadásul Tudor lábában ott volt a gól a végén”.

„Hiába üvöltöttem a kispadról, hogy nem szabad leállni a vezetésünk után, a csapat érthetetlenül visszaállt védekezni, és magunkra engedtük az ausztrálokat”. – mondta a szakvezető, aki elismerően szólt Hiddink csapatáról és sok sikert is kívánt nekik a továbbjutáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik