Élet-Stílus

A „meztelen” féreg focivébé-rajongókat csábít

A focivébé népszerűsége különleges lehetőséget kínál a hackerek számára, hiszen a most elindított célzott támadásokat speciális leveleknek álcázva nagyobb hatékonysággal képesek a felhasználók gépeire bejutni.

A biztonsági cégek minden nagyobb esemény alkalmával figyelmeztetnek, hogy veszélyes támadásoknak tehetik ki magukat a túlzottan kíváncsi internetezők, amikor az eseményről kontrolálatlan forrásból érkező hír, vagy képanyagot ígérő levelek mellékletét ellenőrzés nélkül megnyitják.

A focivébével sincs ez másképp, hiszen már az előkészítés időszakában sokan beugrottak az ingyenes jegyet ígérő, de vírust rejtő leveleknek. A VB alatt úgy tűnik a újabb vírus hullámmal számolhatunk, ugyanis a legújabb féreg a focirajongókat támadja.

A Sixem-A féreg meztelen képeket ígér, illetve „crazy soccer fans” melléklettel érkezik, és megnyitás után fertőző állapotban már igyekszik mielőbb megbénítani a biztonsági programokat.

A Sixem-A miután megbénította a védelmi rendszert, nyitva tartja azt a biztonsági rést, amelyet a későbbiekben valószínűleg más típusú támadások használhatnak ki. A szakértők szerint az új vírus első tesztkódját továbbiak követik majd.

Graham Cluley, a Sophos vezető technológia tanácsadója szerint, mivel több millió ember követi világszerte a fociVB-t, ebből egyértelműen következik, hogy a hackerek ebben a témában támadják a hírekre éhes rajongókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik