Élet-Stílus

Lippi lemond a vébé után?

Olasz lapjelentések szerint Marcello Lippi világbajnokság után lemond a posztjáról. A szövetségi kapitány állítólag akkor sem folytatja, ha az olaszok aranyérmet nyernek Németországban.

A Corriere della Sera úgy tudja, hogy a tréner elsősorban személyes okok illetve fiának botránya miatt döntött így. Davide Lippi az egyik elöljárója a GEA World nevű ügynökségnek, amely játékosok és edzők ügyeit, szerződéseit intézi, kezeli, s amelyet Alessandro Moggi – a Juventus lemondott főigazgatójának, a botrány első számú felelősének tartott Luciano Moggi fia – vezet. Ifjabb Lippit és három társát, Giuseppe De Mitát, Riccardo Callerit és Tommaso Cellinit azzal gyanúsítják, hogy fenyegetéssel és erőszakos cselekményekkel befolyásolták a játékospiac működését.

A Juventus-t éveken keresztül irányító szakember is az ügyészség látókörébe került az olasz focibotrány kapcsán. „Többen is arra próbáltak meg rávenni, hogy küldjük el Lippit” – nyilatkozta az olasz labdarúgó szövetség (FIGC) élére kinevezett ideiglenes kormánybiztos Guido Rossi.

A Corriere információi szerint az FIGC már el is kezdte keresni Lippi utódját. A poszt első számú várományosa a Juventus, az AC Milan és az Internazionale kispadján is megforduló Alberto Zaccheroni. A jelöltek között szerepel még az U21-es válogatottat irányító Claudio Gentile, akárcsak a nagycsapattal 2000-ben Európa-bajnoki ezüstérmet szerző Dino Zoff.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik