Élet-Stílus

Sörtenger a Majna parton – hangulatkép a vb-ről

Frankfurt is különleges szurkolói központtal, úgynevezett Fan Festtel várja a látogatóit: az egész labdarúgó-világbajnokság legnagyobb, egyenként 115 négyzetméteres két óriáskivetítőjét a várost átszelő Majna középen helyezték el - helyszíni jelentés a mámoros Majna-part mellől.


Sörtenger a Majna parton – hangulatkép a vb-ről 1

Sör, mámor, Németország (Reuters)

A mintegy 15 ezer drukker befogadására alkalmas, a folyó két partján kialakított Fan Fest kedden délután csurig megtelt, hiszen a házigazda németek játszották utolsó csoportmeccsüket. Fél órával a kezdés előtt a rendőrség bezáratta a kapukat, így ezrek a part menti utakra kényszerültek. Öröm volt az ürömben, hogy a kint rekedtek megfelelő szórakozását elősegítve a rend éber őrei szemet hunytak a többségében török bevándorlókból álló zugárusok tevékenysége felett, akik 2-2,5 euróért vízzel, sörrel kínálták a szomjazókat.

Szükség is volt a nedűre, hiszen a hangulat a csepergő eső ellenére is forró volt. Ahogy nőtt a német előny, úgy alkault át a szurkolás amolyan fesztivállá. Boldog-boldogtalan sörrel kínálta a mellette állót, legyen az holland, argentin, német, vagy bármely más nemzetbéli. Az embernek az az érzése támadt, mintha kötelező lenne sörrel a kézben mászkálni fel, s alá, hiszen szinte senkit nem lehetett látni üres kézzel.A fényképezkedésnek is elengedhetetlen kelléke lett a sör, többek éppen a kattintás előtt mondták, eine moment, és már nyúltak is a lerakott sörért, majd villanhatott a vaku.


Sörtenger a Majna parton – hangulatkép a vb-ről 2

A hangulat Németországban leírhatatlan (AP)

Német meccsről lévén szó, természetesen elsősorban hazai fanatikusokkal volt tele a Fan Fest és a környező utcák, azonban már megjelentek a szerdai meccsre érkezett holland és argentin fanatikusok. Ők a mérkőzés helyett inkább a terepszemlével voltak elfoglalva, hiszen látnivaló akad bőven Goethe szülővárosában.

A német-ecuadori meccs végén, a hazai fanatikusok elárasztották az utcákat és késő éjszakáig üdvrivalgásaiktól volt hangos a város. Meg lehet őket érteni, régen lehettek ennyire boldogok: százszázalékos teljesítménnyel, kitűnő játékkal jutottak be a nyolcaddöntőbe. Az argentinok és hollandok pedig azt tervezgették: másnap övek a terep, de mindkét tábor tudja, csak egyikük örülhet majd…


(Jose G.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik