Élet-Stílus

Rangadó a „halálcsoportban”: a tét Portugália elkerülése!

Nagy meccs elé nézünk a "halálcsoportban": Argentína Hollandia ellen küzd azért, hogy a folytatásban ne Portugáliával találkozzon; Irán-Angola, Portugália-Mexikó, és Elefántcsontpart-Szerbia és Montenegró a mai utolsó csoportmeccs-kínálat.


Rangadó a „halálcsoportban”: a tét Portugália elkerülése! 1

Utoljára drukkolhatnak Angolának a mostani vb-n (AP)

Irán-Angola – 16.00

A nap legkevésbé fontosabb összecsapása lesz ez a mérkőzés. Mindkét gárdánk a tisztességes búcsú lehet legfeljebb a tét. Minden bizonnyal Angola lesz a kezdeményezőbb, hiszen a vb-újonc számára fontosabb lehet, hogy egy kevésbé ütőképes csapat ellen végre győzelmet szerezzen. Iránnak előnye lehet, hogy Németországban rengeteg hívük van, és alighanem sokkal többen fognak majd buzdítani a sikereikért. Mahdavikiáék a meccs esélyesei, de egy esetleges nagy arányú angolai győzelem és – a másik csoportmeccsen – egy nagy arányú mexikói vereség estén még az is előfordulhat, hogy az afrikaiak jutnak tovább!


Portugália-Mexikó – 16.00


Rangadó a „halálcsoportban”: a tét Portugália elkerülése! 2

Meglesz-e az elsõ hely? – Scolari (Reuters)

Ha Figoék több góllal elpáholják a mexikóiakat, és a másik ágon esetleg Angola is több góllal győz Irán felett, még az a szégyen is megeshet Marquezékkel, hogy búcsúzni kényszerülnek a vb-től. Persze ez amolyan összeesküvés-elméleti szinten állja csak meg a helyét. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy a közép-amerikaiak egy szoros meccsen kivívják a csoport másodikként járó továbbjutást. Portugália csapatában a sárgalapok miatt több ászt is pihentetetnek majd. De még így is – a szerencse mellett – nagy taktikai ötletelés döntheti majd el, hogy a csapatnak elsősége esetén ki is lesz majd az ellenfele: a hollandok vagy az argentinok.

Hollandia-Argentína – 21.00


Rangadó a „halálcsoportban”: a tét Portugália elkerülése! 3

Teves, Messi – ezek megint a góllövõ csukák? (AP)

A nap rangadója, és a vb eddigi legjobban várt mérkőzése lehet ez. Két 100 százalékos gárda összecsapása dönt arról, hogy melyikük végez majd az első helyen. Aki nyer, az valószínűleg elkerülheti Portugáliát, és ezzel nagy lépést tehet afelé, hogy bejusson a legjobb 4 csapat közé. Hiszen – vélhetően – Mexikó ellen könnyebb lesz majd a nyolcaddöntőben. Mindkét csapat támadófutballjáról híres, igaz eddig ezt csak Argentína igazolta, Marco van Basten gárdája még várat magára. Ezzel együtt az igen komoly tétre menő meccsen hatalmas élményre van kilátás. Mexikónál Borgetti, a csapat rutinos támadója továbbra is sérült, míg a hollandoknál taktikai okokból szintén többen nem játszanak majd a sárgalapjaik miatt.


Elefántcsontpart-Szerbia és Montenegró – 21.00


Rangadó a „halálcsoportban”: a tét Portugália elkerülése! 4

Drogba is utoljára bizonyíthat (AP)

Drogbáék és Milosevicék búfelejtő mérkőzést vívhatnak egymással a nap másik esti meccsén. Micsoda találkozó lehetett volna ez, kicsivel korábban, amikor még lett volna tétje is a csoportnak. De a sors úgy hozta, hogy a „halálcsoport” e két elvérzett csapata a végén egymás ellen bizonyíthat. Maguknak, a világnak, és fanatikus szurkolóiknak. Minden bizonnyal érdekes meccs lesz, hisz az újonc afrikaiak most felszabadultabban játszhatnak, és talán jobb képességű csapat révén eredményesebbek is lesznek. Drogbáék mindenképpen az egész fekete kontinens becsületéért is játszanak. A szerb-montenegróiak ellen szólhat több játékosuk motiválatlansága, csalódottsága és gyenge formája. Ráadásul a szövetségi kapitány is alighanem utoljára ül a csapata kispadján. Egy szerb legenda, Savo Milosevic búcsúmeccse lesz a mai meccs. Ő ugyanis a vb-n jelentette be: befejezi válogatottbali szerpelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik