Élet-Stílus

Újabb Microsoft-vezető távozik

Martin Taylor, aki Steve Ballmer „jobbkeze”-ként a Microsoft Linux elleni stratégiáját irányította, meglepetésszerűen távozik a cégtől.

Bill Gates pénteki bejelentése után számos változást vártak a szakértők és a szakújságírók, így lényegében senkit sem lep meg, hogy a Gates-korszak végén átrendeződnek a Microsofton belüli a erőviszonyok.

A most távozó Martin Taylor, a Microsoft Linux-ellenes kampányait koordinálta az utóbbi három hónapban, azzal a határozott céllal, hogy megerősítse a cég ezen irányvonalát. A már mintegy 13 éve a Microsoft alkalmazásában dolgozó szakember Steve Ballmer személyes tanácsadójaként is tevékenykedett. A távozásának okairól és körülményeiről Taylor nem óhajtott nyilatkozni.

A Microsoft a távozásának tényét egy igen rövid és szűkszavú sajtóhírben közölte, amelyben mindössze annyit közöltek, hogy egy nehezen meghozott elhatározás után, értékelve a 13 éves tevékenységét, a veterán szakember és a Microsoft útjai elválnak. A cég további részleteket nem hozott nyilvánosságra.

Taylor különösen fontosnak tartotta a Linux elleni stratégia megerősítését, de úgy tűnik, nem sikerült áttörést elérnie a vezetésben uralkodó stratégiai gondolkodás területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik