Élet-Stílus

Dalí Szegeden

Salvador Dalí katalán–spanyol festőművész több mint száz alkotásából nyílik kiállítás szeptember 1-jén Szegeden – jelentette be Botka László polgármester.

A múzeum helytörténeti kiállítóhelyén, a Fekete Házban megrendezendő tárlat anyaga egy németországi magángyűjteményből érkezik – mondta Vörös Gabriella, a kulturális intézmény igazgatója. Az épület teljes földszinti kiállítóterét elfoglaló tárlaton grafikákat, akvarelleket és háromdimenziós alkotásokat láthatnak majd az érdeklődők. Azt, hogy pontosan mely művek kerülnek majd a falakra, még nem dőlt el; a mintegy 260 darabos gyűjteményből a kiállítás rendezője, Papp Katalin művészettörténész fogja kiválasztani a bemutatandó alkotásokat – közölte az igazgató.

A polgármester elmondta: a világhírű képzőművészek, festők kiállításai Szeged kulturális és idegenforgalmi életében nagyon fontos szerepet játszanak. Az elmúlt esztendőben megrendezett Chagall-tárlat és a július 2-ig látható Munkácsy-kiállítás sikerén felbuzdulva az önkormányzat úgy döntött, támogatja a Móra Ferenc Múzeum tervét, hogy ősszel Salvador Dalí alkotásaival ismerkedhessenek meg a szegediek és a városba látogatók. Az öthetes tárlat megrendezését – amely Szegedet követően Pécsett lesz látható – ötmillió forinttal támogatja az önkormányzat – közölte a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik