Élet-Stílus

Kewell játszhat a horvátok ellen

Nem tiltotta el Harry Kewellt a FIFA, a nemzetközi szövetség fegyelmi bizottsága, így az ausztrál támadó játszhat csütörtökön a horvátok ellen a németországi labdarúgó-világbajnokság csoportmérkőzéseinek zárófordulójában.

Kewell a brazilokkal vívott, s 2-0-ra elveszített vasárnapi összecsapást követően inzultálta Markus Merk német játékvezetőt, aki jelentésében elmarasztalta az ausztrál labdarúgót, azt róva terhére, hogy megjegyzéseket tett a tevékenykedésére, ráadásul a magáról megfeledkezett labdarúgó állítólag a fociban (is) intézményesült módon “bemutatott” neki.

A FIFA-testület azonban nem látta bizonyítottnak a Liverpool futballistájának fegyelmi vétségét, s Merk jelentését annak – a hivatalos indoklás szerint: – ellentmondásossága miatt nem fogadta el.

Ausztráliának, amely 30 év után jutott ki ismét vb-döntőre, a csütörtöki, stuttgarti meccsen legalább döntetlenre van szüksége Horvátország ellen, hogy bejusson a következő, már egyenes kieséses rendszerben folytatódó körbe, de a biztos nyolcaddöntős szerepléshez győznie kell. Ebben jelentős szerepe lehet Kewellnek is, aki a kontinensnyi ország válogatottjának egyik legjobbja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik