Élet-Stílus

Két szakállamtitkársághoz kerül a jövőben az építés- és lakásügy

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumon (ÖTM) belül megalakuló településfejlesztési és építésügyi, valamint az önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkársághoz kerülnek a megszűnő Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal feladatai.

Orodán Sándor, az ÖTM szóvivője az MTI-nek kedden elmondta: az önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkárt e hét csütörtökén mutatta volna be Lamperth Mónika miniszter, ám az amerikai elnök látogatása miatt csak egy héttel később, június 29-én kerülhet erre sor.

A szóvivő sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta azt a lapinformációt, hogy erre a tisztségre Bujdosó Sándor, a közelmúltban megszűnt Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős helyettes államtitkára a jelölt. Az új szakállamtitkárokat Lamperth Mónika szeretné bejelenteni – mondta.

Orodán Sándor közölte: július 6-án tervezik bemutatni az új településfejlesztési és építésügyi szakállamtitkárt, július 13-án az idegenforgalomért és sportért felelős szakállamtitkárokat. Lapértesülés szerint az új településfejlesztési és építésügyi szakállamtitkári posztra Szaló Péter, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal elnöke a jelölt.

Borsi László, az OLÉH elnöke az MTI-nek megerősítette, hogy a hivatal várhatóan július 31-ig megszűnik, és a 82 alkalmazottból 49-et elbocsátanak, míg a megmaradó 33 szakemberből 22 a településfejlesztési és építésügyi szakállamtitkárságon belül megalakuló építésügyi főosztályhoz, míg 11-en az önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkárságon belül létrejövő lakásügyi osztályhoz kerülnek.

„Mivel azonban az elbocsátásokat a leépítés előtt 30 nappal be kell jelenteni, így várhatóan június végéig értesülnek erről az érintettek” – közölte Borsi László. Borsi László a jövőjével kapcsolatban annyit elmondott, hogy tudomása szerint Lamperth Mónika nem számít a munkájára az új minisztériumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik