Élet-Stílus

Hibátlan maradt a Nationalelf

A német csapat rendkívülien motiváltan kezdett, és már az első percektől nyomasztó fölényben játszott. Ballackék agresszívan támadtak le a dél-amerikaiakat, ügyesen leszűkítve a szabad területeket, Suarez csapata nem is tudott kibontakozni. Az ecuadori edző öt poszton is változatott a Costa Rica elleni meccshez képest, de érthetetlen volt, hogy miért adták meg magukat ilyen könnyen.

Az egyoldalú találkozó már az első percekben eldőlt, amikor Klose közelről először mattolta Mora kapust. Mertesacker emelte át a labdát a tizenhatoson, a jobb oldalon gyorsvonat sebességével érkező Schweinsteiger a Werder Bremen sztárjához passzolt, aki közelről félfordulattal a jobb alsóba bombázott.

Klose mindent eldöntött

A gól után sem sokat változott a játék képe. A németek majdnem minden egyes párharcot megnyertek, ecuadori labdabirtoklásnál fegyelmezetten behúzódtak, és esélyt sem adtak a sérült kétszeres gólszerzőt, Carlos Tenoriót helyettesítő Ivan Kaviedes-nek és a társainak. A németek csatárok a félidő közepe táján több nagy lehetőséget is elpuskáztak, ám csak idő kérdése volt, hogy mikor veszik be ismét Mora kapuját.

A berlini közönségnek a 44. percig kellett várni, amikor lélektanilag rendkívülien kedvező pillanatban Klose másodszor is beköszönt. A sárgája miatt visszafogottabban futballozó Ballack egy gyönyörű bokamozdulattal átemelte a hátvédsort, Klose pedig megőrizve a hidegvérét lerázta magáról a kapussal ütköző védőjét és a bepasszolta a labdát.

A második félidő első pillanataiban úgy tűnt, hogy összekapta magát Ecuador, de a dél-amerikaiak gyorsan felvették az első játékrészben mutatott tempót. Ezen a partvonal mellett sztoikus nyugalommal ácsorgó Suarez cseréi sem sokat változtattak. Megélénkült a csapatának a játéka, de a kapura, ha egyáltalán, csak szabadrúgásból voltak veszélyesek. Lehmann kényelmes délutánt töltött a berlini stadionban. A néhány feléje tartó labdát laza könnyedséggel hárította.


Hibátlan maradt a Nationalelf 1

Hiába biztatták kedvenceiket (AP)

Magabiztos győzelem

Az 57. percben az addig sokat hibázó Podolski is belőtte a maga gólját. A jobb oldalon felfutó Schneider adott gólpasszt, a kölni csatárnak 7 méterről csak be kellett pofoznia labdát a tehetetlenül figyelő Mora mellett. A harmadik találatot követően visszakapcsolt a Nationalelf, de arra még odafigyeltek, hogy Ecuador ne kerüljön veszélyes helyzetbe a kapujuknál. Mindkét oldalon akadtak még kisebb lehetőségek, de a portásoknak már egy bravúrt sem kellett bemutatniuk.

A németek magabiztosan szerezték meg a csoportelsőségét, teljesen megérdemelten győzték le a kedvtelenül játszó Ecuadort. A dél-amerikai csapat sem búsulhat sokáig, hiszen néhány napon a B csoport győztesével, Svédországgal vagy Angliával találkoznak. Suarez akkor biztosan a legjobbjait fogja pályára küldeni.

Luis Fernando Suarez, az ecuadori válogatott szövetségi kapitánya: “A következő meccsen jobban kell hajtanunk, ma a németek egyértelműen felülkerekedtek rajtunk, mivel nem találtuk a ritmust. A nyolcaddöntőben már a legjobb összeállításunkban lépünk pályára.”

Jürgen Klinsmann, német szövetségi kapitány: “Elégedett vagyok, mert magabiztosan és három győzelemmel nyertük meg a csoportot. Az első kört tehát kipipáltuk, csatáraink nagyszerű formát mutatnak, ami gólokban mutatkozott meg. Az igazi vb azonban csak most kezdődik, a folytatásban már sokkal nehezebb dolgunk lesz

Ecuador-Németország 0-3 (0-2)
Berlin, 72 000 néző
Bíró: Valentin Ivanov
Gólok: Klose (4. és 44.), Podolski (57.)
Sárga lap: Valencia (51.) illetve Borowski (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik