Élet-Stílus

Afrika bemutatkozik

Dortmundban nemcsak a futballra, hanem a kultúrára éhes szurkolok is megtalálhatják, mi szívüknek kedves, ugyanis a vb-stadion tőszomszédságában levő Westfalenhallenben kialakított Fan Fest keretében bemutatkozik a vb valamennyi afrikai nemzete.

Az ingyenes tárlaton a látogató megismerkedhet a fekete kontinensről érkező togói, elefántcsontparti, ghánai, tunéziai és angolai drukkerek kultúrájával. Láthat szőnyegeket, festményeket és ha kedve van kipróbálhatja a törzsi dobokat. Persze ha úgy kívánja akkor az afrikaiak tartanak egy rövidke tam-tamos bemutatót.

A kakukktojásként bemutatkozik az elsősorban “borait” hirdető Dél-afrikai Köztársaság is. Ennek magyarázata, hogy négy év múlva ott randevúzik a futballvilág.

Üde színfolt az itt található büfé is, ahol meg lehet kóstolni olyan kuriózumokat, mint a banános vagy kókuszos sör. Persze elő folyékony kenyér semmihez sem hasonlítható zamatát, amely ezúttal édeskés ízzel keveredik, azonnal kéri a következő korsót. És hat a banános sör melle igazan dukál sült banán is.

Azon mar meg sem lepődik a tátott szájjal bámuló tudósító, hogy a felszolgáló a szinten vb-újonc, de a Karibi-térséghez tartozó Trinidad és Tobago-i fejkendőt visel. Mint mondta, kár hogy ők nincsenek itt a Westfalenhallenben, mert az ö kultúrájuk is ismeretlen a világ számára. Ha továbbjutnak, amire meg megvan az esélyük, talán változik a helyzet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik