Élet-Stílus

Átszambázott éjszaka Kölnben

Nemcsak a mérkőzés helyszínen, hanem több száz kilométerrel arrébb, Kölnben is karneváli hangulat uralkodott a brazilok újabb, ausztrálok felett aratott 2-0-ás győzelme után - helyszíni tudósítás a 18. labdarúgó-világbajnokságról.

Már órákkal a találkozó előtt elárasztották a Ruhr-vidéki város központját a brazil szurkolók, akik csoportokba verődve nem kis feltűnést keltettek, hiszen ütemes dobszóra azonnal szambázásba kezdtek a lengén, zöld-sárgába öltözött lányok. A szurkolók hivatalos központját, a Fan Festet mar az első meccs alatt bezártak, léven hogy a teljesen megtelt, de a környéken lévő utcákat is tízezrek leptek el a brazil meccs idején.

Mint utóbb kiderült, az csak fokozta a hangulatot, hogy az angol szurkolók egy része már megérkezett a 2000 éves városba, hiszen kedden itt találkoznak a svédekkel. Ők, mint a Brit Nemzetközösség tagjai az ausztráloknak drukkoltak, de egyetlen bántó megjegyzést sem tettek a címvédő szurkolóira. Sőt! Megfelelő mennyiségű sör elfogyasztása után beszálltak a brazil rigmusok skandálásába is, de amikor a mintegy 20 mexikói is rázendített, akkor karmester módjára vezényeltek éneklésüket. A három csoport egymást próbálta felülmúlni hangerőben, ami egészen érdekes és szívderítö volt. Győztest persze – egyelőre – nem lehetett hirdetni. A mulatságot az sem zavarta, ha a környéken elsétált egy-egy svéd szurkoló. Őket ugyan zrikálták, de nem bántóan, így a többség, élen a brazilokkal, csak nevettek rajtuk, mondván túl forró nekik a hangulat.


Átszambázott éjszaka Kölnben 1

Õk is tudnak ám! (AFP)

Az első, Adriano által szerzett gól után az egyik sarkon máris verték a dobokat, mire a brazil lányok mar ropták is a szambát. Az sem zavarta őket, hogy több ezer férfi bámulta, ahogy rázzak formás, kerek hátsójukat. Ha valaki azt gondolta, ez az eufórikus állapot, akkor tévedett, mert a java csak ezután jött! Az angolok táncba kezdtek, bár azt nehéz volt eldönteni a riói karneválon érzik magukat vagy a Michael Fletley által képviselt ír szteppet ropjak. A lefújás pillanatában pedig Köln egy emberként szambázott a brazilokkal, az is aki a dél-amerikaiaknak szurkolt, az is aki nem, ugyanis a hangulat mindenkit magával ragadt

Jó példa erre, hogy egy argentin mezes fanatikus is beállt a brazilok közé. Meg is lett jutalma, ugyanis az egyik forróvérű brazil lány csókott lehelt az arcara, amitől persze majd elolvadt. A karneváli hangulatot az esti zápor se tudta lehűteni, hiszen amolyan “hivatalos” brazil Fan Festet tartottak az egyik kölni szórakozóhelyen. Mindezt szórólapokon tudatták az érdeklődőkkel. Köln átszambázta az éjszakát…

(Jose G.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik