Élet-Stílus

Sevcsenko: nem hibázhatunk

Az ukrán csapatnak mindenképpen pontot, pontokat kell szereznie hétfőn Szaúd-Arábia ellen, ha túl akarják élni az első világbajnokságukon a csoportkört.

Sevcsenko első vb-szereplése nem az ukrán szurkolók reményei szerint alakult: a Chelsea-hez szerződött támadó nem teljesen egészséges, és nem is tudta megakadályozni, hogy az első mérkőzésén nagy verést kapjanak a spanyoloktól. Szerencséjükre a csoport másik két csapata döntetlenre végzett, és így a kelet-európaiak még saját erőből kiharcolhatják a továbbjutást.

A szaúdiak brazil kapitánya szerint verhető csapat az ukrán. „Nagyon idegesen fognak játszani az első meccsük után, és nekünk ezt ki kell használnunk.” – mondta Marcos Paqueta. Az ukránok tudják, hogy ha megnyerik a két csoportmeccsüket akkor simán bejutnak a legjobb tizenhat közé. „Minden mérkőzést úgy kezelünk, mintha a döntőről lenne szó.” – mondta Sevcsenko, aki még mindig nem százszázalékos.

Örülök, hogy ilyen hosszú kihagyás után végigbírtam a 90 percet. A térdem már nem fáj, de meccseket kell játszanom, hogy ismét felpörögjek – mondta az ukrán csatár. Nemcsak az ő sérülése okoz fejfájást Blohin kapitánynak: Oleg Guszev a bal térdét fájlalja és egyelőre bizonytalan a szereplése. Ha a 23 éves jobbszélső nem tud játszani, akkor Oleg Shelayev kezdhet a posztján. Biztosan nem fog pályára lépni a csapat egyik tapasztalt védője, Vladislav Vashchyuk, akit a spanyolok ellen kiállítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik