Élet-Stílus

Utoljára láttuk Zidane-t?

Raymond Domenech együttese a második mérkőzésén is csalódást okozott. A dél-koreaiak ellen csak döntetlenre volt képes a francia csapat, amelyben talán utoljára láthattuk Zinedine Zidane-t.

A gallok döntetlent játszottak Dél-Korea ellen, amely a mérkőzés nagy részében még csak Barthez kapujának a közelébe sem nagyon került. Az első igazi nagy helyzetüket a 81. percben azonban belőtték, egalizálva Thierry Henry-nak az első félidőben lőtt gólját.

A franciákat rengeteg támadás érte az első meccsen nyújtott produkciójukat követően, és Zidane-ék megígérték, hogy vasárnap minden másképpen alakul. Nem is kezdődött rosszul a mérkőzés a franciák számára, hiszen tíz perc sem telt el, és Henry már beköszönt. A támadó egy nem akármilyen sorozatnak vetett véget a lesipuskás találatával. A válogatott ugyanis a 1998-as döntő óta nem lőtt gólt vébén: négy évvel ez előtt úgy estek ki a franciák, hogy egyetlen egy gólt sem tudtak szerezni.

Megtört a gólcsend

Domenech csapata lendületesen kezdett, de Henry gólja után megtorpantak. Az Arsenal gólzsákja, egy levágódó labdát szelídített meg, és a tehetetlen Vun-Dzse mellett könnyű gólt szerzett.

A találat nem tett jót a játéknak, hiszen a franciák a vezetésük tudatában visszahúzódtak, és hagyták feljönni riválisaikat. Az ázsiai csapat játékából azonban hiányzott az ötlet, és a franciák még így is fölényben tudtak játszani. A 31. percben növelték is az előnyüket: Vieira fejesét csak a gólvonal mögül tudta kiütni a koreai kapus, de a partjelző és a bíró is elnézte az esetet, és továbbot intett.


Utoljára láttuk Zidane-t? 1

Zidane a vébé után visszavonul, lehet hogy utolsó meccsén láttuk a sárgái miatt? (AP)

A második játékrészben sem sokat változott a játék képe. Támadtak a koreaiak, de Bartheznek szinte nem is akadt védenivalója. Már mindenki beletörődött, hogy az egyre unalmasabb találkozó francia sikert hoz, de a legutóbb vb-negyedik ázsiai válogatott ismét az utolsó pillanatokig küzdött. A kapu előtt a hórihorgas francia védők mellett nem sok keresnivalója volt a csatároknak, de a 81. percben sikerült bevenniük Barthez kapuját. Parknak fejeltek vissza egy beadást a társak, és a távol-keleti válogatott talán legismertebb játékosa, átemelte a labdát a kitámadó hálóőr felett.

Zidane-t utoljára láttuk?

A találat persze felvillanyozta Dick Advocaat csapatát, és az utolsó percekben a győzelmet jelentő találatot is megszerezhették volna. A másik oldalon is adódott még lehetőség, de Henry valamilyen oknál fogva nem tudja azt a teljesítményt nyújtani mint az Arsenalban. Olyan helyzetet hagyott ki az utolsó pillanatokban, amelyet az elmúlt szezonban az Arsenal mezében talán csukott szemmel is belőtt volna.

A franciáknak az utolsó meccsükön Togo ellen nyerniük kell, de Korea sem várhatja nyugodtan a Svájc elleni összecsapást. Az utolsó forduló is izgalmas párharcokat ígér a G csoportban.

Franciaország-Koreai Köztársaság 1-1 (1-0)
Lipcse, 43 ezer néző
Bíró: Benito Archundia
Gól: Henry (9.), illetve Dzsi Szung (81.)
Sárga lap: Abidal (79.), Zidane (85.), illetve Li Ho (11.), Dong Dzsin (29.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik