Élet-Stílus

Tizenegyest is hibáztak a gólképtelen horvátok

Gyenge mérkőzésen gólnélküli döntetlent játszott az F csoportban Japán és Horvátország. A szomszédaink a meccs nagy részében fölényben játszottak, de képtelenek voltak bevenni Kavagucsi kapuját.

A horvátok a kilencven perc alatt jó pár ígéretes helyzetet kialakítottak, még tizenegyest is hibáztak, ám ennek ellenére nem tudták megszerezni a továbbjutás szempontjából oly fontos három pontot. A japánok támadásban ártalmatlanok voltak, hátul pedig jó pár hajmeresztő hibát megengedtek maguknak. A horvát csatárokat minősíti, hogy ezeket nem tudták kihasználni.

A mérkőzés első perceiben egymásnak estek a csapatok, de nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy a szurkolók ízelítőt kapjanak abból mi vár rájuk a nürnbergi stadionban. A japánok rendkívülien halovány teljesítményt nyújtottak: Zico csapata nem elég, hogy az ellenfél kapujára teljesen veszélytelen volt, a hátsó alakzat is többször bizonytalankodott. Mijamoto a 21. percben csak lerántani tudta Prsót. A büntetőhöz Srna állt oda, a lövését azonban Kavagucsi remek reflexszel kitolta.

A délszlávoknál az első félidőben a szövetségi kapitány fia, Niko Kranjcar nyújtott még úgy ahogy elfogadható teljesítményt: a 29. percben hatalmas kapufát lőtt. A második oldalon pedig az első, ausztrálok elleni meccsen sérülés miatt hiányzó Kadzsi volt még a legfeltűnőbb.

Nem bírták erővel

A szünet után sem változott sokat a játék képe. A kezdést megnyomták a csapatok, de aztán akárcsak az első játékrészben visszaesett a színvonal. A horvátok támadgattak, de a csatárok a legígéretesebb helyzetben is rontottak.

Zico csapata az 51. percben megszerezhette volna a vezetést: Janagiszavának két méterről csak be kellett volna passzolnia a labdát. A csatár ehelyett külsővel elgurított a kapu előtt. Nem csináltak sokkal jobban a horvátok sem a másik oldalon. Prso és Klasnic, illetve a csereként érkező Olic a helyzeteik egy részét elönzözték, vagy csak egész egyszerűen csapnivalóan fejezték be.

Még az utolsó másodpercekre is maradt horvát lehetőség, de a japánok kihúzták kapott gól nélkül. Az eredmény egyik csapatnak sem kedvező: Japán kiesett, a horvátok pedig abban reménykedhetnek, hogy a koraesti meccsen nyernek a brazilok, és csütörtökön majd megverik Ausztráliát.

Japán-Horvátország 0-0
Nürnberg, 40 ezer néző
Bíró: Frank de Bleeckere
Sárga lap: Mijamoto (21.), Kavagucsi (42.), Alex (73.), illetve R. Kovac (32.), Srna (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik