Élet-Stílus

Rooney-val kezd Anglia a svédek ellen

Wayne Rooneyval a csatársorban kezd az angol válogatott a svédek elleni következő világbajnoki mérkőzésen – ezt maga Eriksson kapitány mondta brit újságíróknak.












Rooney-val kezd Anglia a svédek ellen 1



Rooney-val kezd Anglia a svédek ellen 2
Na, mik a kilátások? (BBC)
Rooney-val kezd Anglia a svédek ellen 3

„Az orvosok azt mondják, hogy Wayne már többet bír játszani mint 45 percet, ha ez így van, akkor miért is ne kezdene” – fogalmazott a svéd Sven-Goran Eriksson, aki konkrétan nem jelentette ki, hogy a 20 éves csatárral kezd, de egyértelmű utalásokat tett erre.

A BBC értesülése szerint Eriksson világossá tette: néhány sárgalapos játékosát pihentetni kívánja, így az első angol gól szerzője, Peter Crouch is a kispadon kap majd helyet. Ha ez így lesz, akkor minden bizonnyal a nyolc hetes sérüléséből felépült manchesteri csatárnak, Rooneynak remek alkalom adódik ahhoz, hogy már kezdőként játékba álljon.

Michael Owen lehet a fiatal buldózer termetű játékos éktársa. Őt is megkérdezték erről az angol kollégák: „Szerintem Wayne remek állapotban van mára, nagyon várom, hogy együtt küzdhessünk a sikereinkért” – mondta Owen, aki saját gyengébb formájáról azt mondta: úgy érzi, hogy előbb-utóbb kijön a lépése, egyáltalán nem aggódik maga miatt.

Eriksson óvatossági taktikából egy meghatározó középpályását is kihagyja a svédek elleni meccsen, nehogy egy felesleges sárgalap miatt az egyenes kiesésben ne számíthasson rá. A BBC értesülése szerint vagy Gerrard vagy Lampard lehet az “áldozat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik