Élet-Stílus

Újabb bravúrokra készül Ghána

Ghána Csehország felett aratott meglepetésgyőzelmével nyílttá tette az E csoport küzdelmeit a labdarúgó-világbajnokságon: az utolsó forduló előtt - az olasz-amerikai döntetlen miatt is - az a helyzet, hogy még mind a négy csapat továbbjuthat, sőt az amerikait leszámítva a válogatottak sorsa kizárólag a saját produkciójuktól függ.

Az afrikai csapat története egyik legfényesebb diadalát könyvelhette el, de a kölni mérkőzést követő sajtótájékoztatón hamar kiderült, hogy nem akar itt megállni.

“Ez volna pályafutásom legnagyobb győzelme? Nem hiszem, a következő lesz az” – válaszolta az első kérdésre Ghána szerb edzője, Ratomir Dujkovic, aki azért a nyakába akasztott nemzeti lobogóval jelezte, nem mindennapi sikert élt át csapatával.

A tréner a folytatást tekintve rendkívül magabiztosan nyilatkozott, de csapata teljesítményét figyelembe véve erre meg is van minden oka, hiszen a 90 perc során játékosai húszszor próbálkoztak kapura lövéssel, s leginkább Petr Cech kapuson múlt, hogy nem arattak kiütéses győzelmet.

“Engem az lepett meg, hogy csak 2-0-ra nyertünk. Mi akarunk a vb meglepetéscsapata lenni” – válaszolt arra kérdésre, számított-e ilyen jó játékra és szép sikerre együttesétől.

Elfogytak a csatárok

Kollégája, Karel Brückner sokkal gondterheltebben állt az újságírók elé, és nem csak a vereség miatt, ugyanis a csatár Vratislav Lokvenc megkapta második sárga lapját, míg a védő Tomas Ujfalusit kiállították, így egyikük sem játszhat csütörtökön az olaszok elleni sorsdöntő hamburgi összecsapáson. További gondot okoz a szakvezetőnek, hogy Lokvenc mellett vélhetően másik két támadójára, Milan Barosra és Jan Kollerre sem számíthat sérülés miatt, bár előbbi még felgyógyulhat.

“Nem tudom, hogy ki játszik majd elől, egyelőre a mostani vereség okai járnak a fejemben. Nem tudtunk mit kezdeni a ghánaiak védekezésével, Poborskyt azért hoztam le, mert nem játszott jól, Sionko beállításával azt szerettem volna, ha új erőre kap a középpályánk” – mondta Brückner, aki nem értett egyet azzal a felvetéssel, mely szerint csapata túl öreg lenne.

A cseh szakvezető nem kívánt jósolgatásba bocsátkozni a továbbjutást illetően, azt mondta, még bármi megtörténhet. A csoport alakulását látva mindenképpen igaza van: a csehek és az olaszok az első fordulóban nyújtott magabiztos játékukat nem tudták megismételni, ugyanakkor a ghánaiak teljesen új arcukat mutatták meg Kölnben. A kérdés az, melyik csapat, melyik formáját hozza az utolsó körben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik