Élet-Stílus

A FIFA vetett véget a togói sztrájknak

admin
admin

2006. 06. 18. 18:12

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közbelépésére volt szükség a togói játékosok sztrájkjának beszüntetéséhez. Az afrikai együttes futballistái nem voltak hajlandóak felszállni a hétfői, Svájc elleni csoportmeccsük helyszínére, Dortmundba induló repülőgépre.

Kijelentették, csak akkor utaznak el a találkozóra, ha megkapják a május 10-re megígért prémiumukat. A labdarúgókat egy rövid megbeszélés után a FIFA illetékesei vették rá arra, hogy elutazzanak a mérkőzésre. A csapat így több mint kétórás késéssel kelt útra.

“Ilyen helyzetben közbe kell avatkoznunk” – mondta Markus Siegler, a FIFA szóvivője. “Nem kellett sokáig győzködnünk a futballistákat. Megértették, hogy pályafutásuk szempontjából végzetes következményei lehetnek annak, ha nem lépnek pályára Svájc ellen. Természetesen hamarosan a togói szövetség vezetőivel is leülünk beszélgetni, ha nem rendeződik a helyzet.”

A togói szövetség 50 ezer euró prémiumot ígért a nemzeti együttesnek a világbajnoki részvétel kivívásáért, a fizetési határidő május 10-én lejárt.

Otto Pfister szövetségi kapitány június 9-én bejelentette lemondását, mert a pénzükre váró futballistákat nem tudta rávenni az intenzív edzésre.

Három nappal később a játékosok kérésére Pfister visszatért a gárdához. Assogbavi Komlam, a togói szövetség főtitkára kijelentette: a szakvezető tehet mindenről, a káosz azért alakult ki, mert a tréner alkoholista. A német szakember beperelte Komlamot.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.