Élet-Stílus

Mexikói rémálom Hannoverben

Óriási csalódást okozott Mexikó válogatottja, amely péntek este nem tudta bedarálni Angolát. La Volpe csapata minden téren kudarcot vallott, ilyen felfogással nincsen helyük a legjobb tizenhat között. A vb-újonc Angola hősies küzdelme egy pontot eredményezett.

A továbbjutásra a rendkívülien szimpatikus afrikai csapatnak a mai eredményt követően reális esélye van, hiszen az utolsó fordulóban Irán legjobbjaival találkoznak. A mexikóiaknak sokkal nehezebb dolguk lesz, a harmadik meccsükön a kvartett talán legerősebb csapatával, Portugáliával játszanak.

A mérkőzés első néhány perce csalókának bizonyult. Mexikó és Angola is bátran ment előre, de néhány perc után Mexikó érthetetlen okokból visszavett a tempóból. Az afrikaiak azonban nem tudtak mit kezdeni az új helyzettel. Az angolai játékosok egészen elképesztő, és a vb-ken nem megszokott hibákkal kergették őrületbe a kapitányukat. Mindemellett óriási dicséretet érdemel a Goncalves csapata hiszen erőn felül teljesített a FIFA világranglistáján negyedik helyen tanyázó rivális ellen.

A kezdeti rohamok hamar elcsitultak, majd elkezdődött, és egészen a lefújásig folytatódott a rémálom. A közép-amerikaiak úgy tűnt, mintha fejben valahol teljesen máshol lennének. Nem mozogtak eleget a pályán, kedvtelenül passzolgattak. A kivételt a Barcelona játékosa, Marques jelentette, de a védő nem tudta magával rántani a társakat. Angola végig a védekezésre koncentrált, a támadójátékról teljesen letettek.

Mexikó a későbbiekben sem tudta megbontani az afrikaiak védőfalát. Angola az utolsó tíz percben emberhátrányban volt kénytelen játszani, de Mexikó hiába nyomott, Ricardo a kapuban a borzasztó bakik mellett jó néhány veszélyes helyzetben jól védett.

Mexikó-Angola 0-0
Hannover, 50 ezer néző
Bíró: Shamsul Maidin
Sárga lap: Pineda (58.) L. M. Delgado (13.), Jamba (43.), Zé Kalanga (50.) és Joao Ricardo (86.)
Piros lap: Andre Macanga (79.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik