Élet-Stílus

Deco ma bemutatkozik – szombati meccs-dömping

Visszatér a Portugál válogatottba sérülése miatt hiányzó Barca-karmester, Decoék Irán ellen kezdenek, este Ghána javíthat az afrikai csapatok szereplésén a csehek ellen, míg az olaszok újabb három pontot szerezhetnek az amerikaiak ellen.

Portugália-Irán 15.00



Deco ma bemutatkozik – szombati meccs-dömping 1

Deco ujra pattogtathatja (Reuters)

Egy sérült ász visszatér, míg a másik oldalon egy sérült ász kimaradhat a csapatból: Deco játszik, Ali Daei viszont aligha a mai mérkőzés–dömping első felvonásában. A portugálok természetesen sokkal esélyesebbek, azonban az Angola ellen mutatott közepes teljesítmény után ma Figoéknak maguk mellé kell állítania a közönségüket. Ehhez nem ígérkezik túl nagy feladatnak legyőzni Irán csapatát. Az esélytelenebbnek tartott gárda nincs könnyű helyzetben, hiszen Mexikó ellen legutóbb összezuhant a válogatott, most egy jobb csapat ellen kérdéses, mire mennek majd.



Csehország-Ghána 18.00


A csehek kezdték a vb-t eddig a legjobban: meggyőző, és az esélyeikhez méltó teljesítményt nyújtottak az amerikaiak ellen. Most mégsem lehetnek felhőtlenül boldogok, mert két alapjátékosuk, a gólokért felelős páros, Koller-Baros sérülése miatt jó pár napra kidőlt a sorból Előbbi drámája különösen fájó, hisz remekformában érkezett a tornára, majd alig 40 perc után vélhetően izomszakadást szenvedett. Ghána gárdája lehet Afrika utolsó reménysége: ha Essienék nyerni tudnának, meglehet az esélyük arra, amire már egyik kontinensbeli társuknak: továbbjuthatnak a csoportból. Minden bizonnyal küzdelmes, élvezetes meccs elé nézünk.




Deco ma bemutatkozik – szombati meccs-dömping 2

Iaqiuanta újra örülhet? (AP)

Olaszország-USA – 21.00


Itália nyerheti a mai napot. Ha esélyeshez méltóan legyőzik az amerikaiakat, szinte biztosan továbbjutnak. Amerikát pedig hazaküldhetik. Nagy kérdés, hogy Toni vajon hozza-e jó formáját, és a másik csatárfenomén, Totti felépült-e apróbb bokasérüléséből. Már biztos, hogy két bombabiztos alapemberére számíthat Lippi mester: Zambrotta és Gattuso is bevetésre készen áll. Az amerikaiaknál legutóbb jól mozgó cserejátékosra, Eddie Johnsonra várhat most kezdőként az a feladat, hogy próbáljon meg gólt lőni Buffonnak. Bruce Arena játékosai kicsit alárendelt szerepet játszottak a csehek ellen, ha ez nem változik, akkor a mai vereségükkel biztos távozóként hagyhatják el a pályát, véget érhet számukra a vb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik