Élet-Stílus

Egyre bizakodóbbak a németek

Németország csapata csoportjából Ecuadorral együtt már bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol “az angol csoport” valamelyik együttesével találkozik. Anglia már szintén továbbjutó, s a második helyre a Paraguayt éppen csak legyőző svédek az esélyesek, de elvben még Trinidad és Tobagónak is továbbléphet.

A pénteki Handelsblatt szerint “egész futball-Németország immár további nagy tettekről álmodik.” Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány bízik a csapatban, de további győzelmekre van szüksége, s a csoport utolsó mérkőzésén, kedden Berlinben Ecuador ellen, Németország meg akarja szerezni az újabb három pontot, s ezzel a csoportgyőzelmet. (Jelenleg a szintén két győzelmet elkönyvelő Ecuadornak jobb a gólkülönbsége.)

Eufórikus hangulat

Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere arra intett, hogy az eufórikus hangulat ellenére is meg kell őrizni a visszafogottságot. Bár az együttes hazai közönség előtt játszik, s mindegyik csapattal képes felvenni a versenyt, “a nyolcaddöntőben nem kellene rögtön Angliába botlanunk. Ezért Ecuador ellen is apait-anyait beleadunk.”


Egyre bizakodóbbak a németek 1

A fõvárosban is lelkesek a szurkolók (AFP)

Boris Becker, a német teniszlegenda számára a német válogatott szerda este, a lengyelek felett aratott 1-0-ás győzelme óta egyértelműen a világbajnoki cím várományosa. A Handelsblattban megjelent kommentárjában Becker úgy vélte, hogy csak két válogatott van, amelyek erősebbek a németnél: az argentin és az olasz. A brazil válogatott csalódást okozott Beckernek, a hollandok sem voltak igazán meggyőzőek, az ukránok elleni spanyol győzelem túlságosan fölényesre sikeredett. Becker vagy Angliát, vagy Svédországot tippeli a nyolcaddöntőbeli ellenfélnek, s szerinte “egyik sem éppen Übermannschaft”, azaz kimagaslóan jó együttes. Becker a lengyelek elleni meccs kapcsán azt kifogásolta, hogy a német együttes nem jeleskedett a helyzetek kihasználásában.

Elnémultak a bírálók

Günter Netzer, a hatvanas és a hetvenes évek bálványa, televíziós futballszakértő és üzletember a Bild hasábjain a világbajnokság öt legjobb csapata közé sorolta a németet.

A Die Welt pénteken arra hívta fel a figyelmet, hogy Jürgen Klinsmann úgy irányítja a “világbajnokság-vállalkozást”, mint egy topmenedzser, s “az első sikerek után elnémulnak a bírálók”.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung megjegyezte: nincs garancia arra, hogy minden ilyen szépen és sikeresen folytatódik. “Klinsmann és fiatal csapata kockáztat. Ez nem vagányság, hanem logikus lépés. Nincs más út, s a kudarc is benne van a pakliban. Megkísérelni azonban érdemes.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik