Élet-Stílus

Otto Pfister: nem vagyok alkoholista

Otto Pfister, a togói válogatott szövetségi kapitánya panaszt tett a FIFÁ-nál Assogbavi Komlao ellen, mert az afrikai ország labdarúgó-szövetségének főtitkára alkoholistának nevezte őt.

“Mindenki tudja, hogy én nem iszom egy kortyot sem” – mondta a német tréner.

A szövetség és a csapat, valamint edzője között akkor mérgesedett el a viszony amikor a játékosok fejenként 155 ezer eurót követeltek a világbajnoki szereplésért, ezen felül pedig minden győzelemért plusz 30 ezret, döntetlenért 15 ezret. A togói szövetség ezen igényeket túlzónak tartotta. Pfister szombaton lemondott posztjáról, ám hétfőn visszatért, majd az együttes kedden 2-1-re kikapott a dél-koreaiaktól.

A Koreai Köztársaság ellen összecsapás amúgy kisebb diplomáciai botrányt okozott: a meccs előtt ugyanis előbb eljátszották a dél-koreai himnuszt, majd a togói nemzeti dal helyett még egyszer az ázsiai hangozott fel a stadionban. A német szervezők szóban azonnal bocsánatot kértek, ám a togói nagykövetnek ez édeskevés volt: “Az egész világ látta és hallotta, mi történt. Írásban kérem a bocsánatkérést, csak így tudom majd tolmácsolni a togói népnek” – így Comla Paka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik