Élet-Stílus

Ferrarik csak Japánnak

Ferrarik csak Japánnak 1

Nem történt változás a gépháztetõ alatt (vezess.hu)




Ferrarik csak Japánnak 2

Belül is jól mutat (vezess.hu)

Mindössze 20 darabot gyártanak az évfordulós Ferrariból, és mindegyiket a japán piacon értékesítik. A Ferrari modelljeit forgalmazó Cornes & Co. nevű cég 1976-ban szállította az első olasz sportkocsit Japánba. Ennek állítanak emléket a 612 Scaglietti különleges kiadásával.

Kívülről az egyedi Blu Cornes névre hallgató fényezésről, a karbon üzemanyagsapkáról, illetve a speciális hűtőrácsról ismerhető fel, hogy a húsz darab évfordulós autó egyikével állunk szemben.

A kék szín nemcsak az autó külsejét uralja, hanem az utastérben is feltűnik. A műszerek is ugyanolyan kék színben pompáznak, mint a karosszéria, és az autó kétszínű belső kárpitozása is a valaha gyártott legfényűzőbbek közé tartozik. Karbon, bőr és alcantara borítja a belső felületeket, az ülések támláján és a műszerfalon pedig a Ferrari elnökének, Luca di Montezemolónak az aláírása látható.

A 612-es gépházteteje alatt nem történt semmi változtatás, ott továbbra is a 612-es V12-es motorja foglal helyet. Japánban 33 980 000 yent (63,3 millió forintot) kérnek az autóért, és novembertől kezdik a forgalmazását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik