Élet-Stílus

Ecuador ma hazaküldheti Lengyelországot

Ketten is kieshetnek ma a vb-n. Ha Ecuador legyőzi Costa Ricat, a lengyelek elsőként búcsúzhatnak a versengéstől, míg a Svédország elleni vereség Paraguay számára szintén a hazautazást jelentheti.

Ecuador-Costa Rica – 15.00



Ecuador ma hazaküldheti Lengyelországot 1

Reasco örülhet mai is? (AP)

A világbajnokság első távozójának válthatja meg repülőjegyét ma délután Ecuador csapata, amely Costa-Rica elleni győzelmével biztossá teheti, hogy Lengyelország az utolsó csoportmérkőzésétől függetlenül is a kiesők sorsára jusson. Dva bratanki ide vagy oda, Delgadoek mindenképpen esélyesebbek a három pont megszerzésére, hiszen utóbbi mérkőzésükön – éppen a lengyelek ellen – taktikus játékkal 2-0-ra nyertek a nyitónapon. Costa Rica ellen izgalmas és mozgalmas találkozóra van kilátás, hiszen mindkét dél-amerikai együttes sajátságosan attraktív futballt játszik, európai nézőknek különösen kedves játékossággal, néha szertelenséggel. Paulo Wanchgope vezérletével a costa-ricaiak bár első mérkőzésükön vereséget szenvedtek Németország ellen, tartásról tettek tanúbizonyságot. A mai napon egy hasonló típusú ellenféllel szemben bebizonyíthatják, hogy képesek többre is.


Anglia-Trinidad és Tobago – 18.00



Ecuador ma hazaküldheti Lengyelországot 2

Rooney lendületben (AFP)

Mindenki azt kérdezi, vajon visszatér-e Wayne Rooney?! Nos, a legfrissebb értesülések szerint erre akár már ma is sor kerülhet. Az angolok buldózer erejű csodacsatárát több hetes sérülés után ma ismét játszani láthatja a világ. Ha Eriksson csapatának úgy megy a támadás a vb-újonc Trinidad és Tobago ellen is, mint legutóbb Paraguay ellen, akkor erre bizton számíthat a publikum. Persze Demoklész kardja azért folyamatosan ott lebeg a svéd tréner felett, akit a mai találkozón kisegíthetne az Owen-Crouch páros. Termelékenységük esetén a mesternek nem kellene kockáztatnia Rooney pályára küldését. A vb eddigi legnagyobb meglepetését okozó T&T-i gárda azzal, hogy egy pontot szerzett Svédország ellen, máris sokak kedvenc csapatává vált. A karibi kiscsapat nagy napja lehet, ha ma Anglia elleni valami hasonló bravúrt érnének el. A csapatkapitányra, a Manchester United egykori csatárára Beckham külön felhívta a figyelmet. Valamikori klubtársa, Dwight Yorke most a fanatikus liverpooli drukker, Christopher Birchall-lal egy csapatban törhet borsot a britek orra alá. Utóbbi fiatalember alig 13 hónapja büszke trinidadi útlevél tulajdonos, mellesleg a Port Vale, harmadosztályú gárda angol futballistája.


Svédország-Paraguay – 21.00



Ecuador ma hazaküldheti Lengyelországot 3

Álmatag svédek? Ibrahimovic (AFP)

A svédek meglepő pontvesztése a trinidadi „táncoló harcosok” ellen minden bizonnyal feltüzeli a mai találkozóra Larssonékat. Amennyiben ez a feldühödött bizonyítás elég lesz nekik arra, hogy legyőzzék Paraguayt, – és a koraesti meccsen Anglia hozza a kötelező győzelmet – akkor Valdezék biztosan búcsúzni kényszerülnek a világbajnoki mezőnytől.
Érdekes meccs lehet ezért az esti összecsapás, hiszen mindkét gárdának a győzelemre kell törekedni ahhoz, hogy az előzetesen kitűzött célokat elérjék. A svédek háza tájáról fura hírek mellett egy örvendetes is érkezett: felépült és játékra jelentkezett sérüléséből Isaksson kapus. Az, hogy Ljunberg valóban összeveszett-e Mellberggel, maradjon a bulvárolvasók privilégiuma. Mi inkább fókuszáljunk arra, hogy sorsdöntő mérkőzéssel állunk szemben. Paraguay a sérült kapusa helyett a kettesszámú hálóőrében bízhat, míg végre itt az ideje ébresztőt fújnia a két – Németországban otthonosan mozgó – csatárának, Valdeznek és Santa Cruznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik