Élet-Stílus

Ecuador is hibátlan – megvan az „A” csoport két továbbjutója

Ragyogó játékkal, gyönyörű gólokkal örvendeztette meg szurkolóit Ecuador csapata a délutáni meccsen, amelyen magabiztosan intézte el 3-0-ra Costa Ricát. Hibátlan teljesítménnyel Megvan az „A” csoport második továbbjutója is.

Nem indult valami ígéretesen a találkozó: sok pontatlan passz, felesleges szabálytalankodás kísérte az első pár percet, de nemsokkal később már gólnak tapsolhattak a szurkolók: egy remek szélső elfutást követően mesteri passzból fejelt Carlos Tenorio könnyedén a kapuba. Ecuador azon nyomban átvette az irányítást, többet és pontosabban passzolgattak, így futtatva és fárasztva ellenfelüket.


Delgadoék esélyt sem adtak dél-amerikai riválisuknak, Wanchope-ek gyakorlatilag jó ha kétszer próbálkoztak kapura lövéssel az első félidőben. Azért mással is észre vetették magukat. Rendkívül durván és alattomosan szabálytalankodtak a védőfalban. Nem bírták elviselni az ecuadoriak ruganyosságát, fürge szélső és középső játékosait.


A második félidőben aztán a nagy kedvvel játszó sárgamezesek gyorsan növelték előnyüket. Delgado előbb ziccert rontott, majd tanári találatot szerzett öt méterről. Ezt követően is náluk maradt a labda. Sokkal szórakoztatóbb játékot mutattak be, látszott rajtuk, hogy élvezik a játékot. Ezzel szemben Costa Rica futballistái csak szenvedtek a pályán. Az egész mérkőzésen mindössze egy valamire való kapura lövésük volt, egy kapufára pörgetés a meccs végén.


Ecuador is hibátlan – megvan az „A” csoport két továbbjutója 1

Tenorio újra gólt szerzett (AFP)

A mérkőzés azzal dőlt el, hogy a mai napon sokkal hatékonyabb szélsőjátékot mutatott be Ecuador, míg ellenfelük rendkívül gyenge napot fogott ki. Törvényszerű volt a harmadik találat is, ugyancsak iskolajátékkal. A cserecsatár, Kaviedes lőtt szép gólt. Ez a diadal azt jelenti, hogy az „A” csoportban eldőlt: Németország mellett Ecuador jut tovább a legjobb 16 csapat közé. Majd a két gárda meccse dönti el, milyen sorrendben.


A meccsel az is véglegessé vált, hogy Costa Rica mellett a németektől drámai meccsen vereséget szenvedő lengyelek is elbúcsúztak a világbajnokságtól.

Ecuador-Costa Rica 3-0

Gólszerző: C. Tenorio (8.), Delgado (54.), Kaviedes (91.)

Sárga lap: Castillo (44.), De La Cruz (54.), Mora (60.), ill. Marin (10.), Solis (28.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik