Élet-Stílus

Az Opera főigazgatójának lelépéséről tárgyalnak?

Kedden Hiller István oktatási és kulturális miniszter Hegyi Árpád Jutocsával tárgyalt a főigazgató lemondásának feltételeiről – értesült a Népszava.

Mindeközben a Magyar Állami Operaház dolgozóinak szakszervezete szerdai bizalmi értekezletén egy hétvégi esetleges sztrájkról dönthet. Rotter Oszkár, a szakszervezet elnöke a Népszavának elmondta, hogy a korábban a sajtóhírekben megjelent Vass Lajos miniszteri biztos kinevezését elfogadnák a dolgozók.

A jelenlegi főigazgatóval nem a reformok, hanem a velük kapcsolatos, színházon belüli megegyezés kezdeményezésének hiánya miatt elégedetlen az oktatási és kulturális miniszter, aki ennek hangot is adott múlt hét szerdán az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt.

Vass Lajos a kinevezéséről szóló információkat nem erősítette meg, és nem is cáfolta. Vass Lajos kulturális politikai államtitkár előélete mindenesetre igazolni látszik jelöltségét. Komoly színházi és zenei szervezőmunkát végzett Szolnokon, több éven át vezette a Szigligeti Színházat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik