Élet-Stílus

Németország már a tizenhat között

Nagy csatára volt kilátás a dortmundi stadionban, és a két csapat valóban egy rendkívülien kiélezett mérkőzést vívott. A lengyelek úgy léptek pályára, hogy nem kaphatnak ki másodszorra, hiszen az a biztos kiesésüket jelentené. A német keretbe visszatért a németek egyetlen klasszisa, Ballack, ám végül egy becserélt, és már sokszor leírt társa döntötte el a mérkőzést.

Az első másodpercektől kezdve hatalmas volt az iram, látszott a játékosok arcán, hogy rendkívülien motiváltak. Ez egyben azt is jelentette, hogy a mérkőzés alatt folyamatosan aprították egymást.

Állandóan támadásban voltak a csapatok, ám a németeknél Ballack sokkal haloványabban szerepelt, mint ahogy azt Klinsmann remélte, és a lengyelek játékát sem fogta össze senki. Sok volt az esetlegesség, és a támadók egyik oldalon sem céloztak elég pontosan. Az első 45 perc a Nationalelf fölényét hozta, de az ismét nagyon aktív Philipp Lahmon kívül nem sok mindenkit lehet kiemelni. Klose képtelen volt gólt lőni, pedig volt erre jó pár lehetősége.


Németország már a tizenhat között 1

Csak a csodában bízhatnak (AP)

Állandosuló német nyomás

A második játékrész első felében egyre görcsösebbé váltak a német rohamok. Klinsmann csapata sorozatban vezette a támadásokat, ám jól védekezett a lengyel csapat, amely egy-egy ellentámadás során veszélyes helyzeteket alakított ki Lehmann kapujánál. A német védelem a nyitómérkőzéshez képest látványosan javult, akadtak ugyan kisebb kihagyások, de ezeket most nem büntette az ellenfél. A lengyel gólvágó, Zurawski a második találkozón sem tudta bizonyítani klasszisát, most már túl sok lehetősége nem is lesz erre.

A találkozó legfontosabb jelenetére a 75. percig kellett várni: Sobolewski megkapta a második sárga lapját egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt. A németek innentől kezdve gyakorlatilag egykapuztak, és sorozatban hagyták ki helyzeteiket. Ha nem Boruc, akkor a kapufa mentette meg a lengyeleket. Egészen a hosszabbítás első percéig bírták az óriási nyomást, amikor a pár perce beállt Neuville egy szép jobb oldali támadást góllal fejezett be. Nemhogy az eredményen változtatni, de lábon is alig húzták ki a hátralévő időt lengyelek, akik a második vereség után csak a csodában, pontosabban Costa Ricában bízhatnak. A házigazda ezzel szemben már hátradőlhet, hiszen gyakorlatilag biztos a helyük a legjobb 16 között.

Németország-Lengyelország 1-0 (0-0)
Dortmund, 65 ezer néző
Bíró: Luis Medina Cantalejo
Gól: Neuville (91.)
Sárga lap: Ballack (58.), Metzelder (65.), Odonkor (68.), ill. Krzynówek (3.), Sobolewski (28.), Boruc (89.)
Piros lap: Sobolewski (75.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik