Élet-Stílus

Nem olyan súlyos Koller sérülése

Nem olyan súlyos Jan Kollernek, a csehek erőcsatárának combsérülése, mint azt előzetesen feltételezni lehetett; a válogatott játékos néhány napot pihenni kényszerül, de az olaszok elleni csoport-derbin már minden bizonnyal bevethető lesz.

Szerencsére nem olyan súlyos a sérülés, mint azt első pillanatban gondoltuk – jelentette ki a csapat orvosa hétfő este, miután az amerikaiak elleni 3-0-ra megnyert mérkőzés egyik cseh hősét combsérülés miatt kivizsgáltak egy kórházban. Jan Koller a mérkőzés első félidejében kért cserét, azután, hogy egy 30 méteres vágtát követően fájdalmas arccal esett a földre.


A 33 éves játékos orvosai a sérülés után azonnal kórházba szállították az első gól szerzőjét, ahol alaposan kivizsgálták. Kiderült, hogy roncsolódás nincs a sportoló korábban már kezelt izomzatában, így mindössze húzódásról lehet szó. Orvosi szakértők szerint Kollerre minimum négy nap pihenés vár, de aztán újra edzésbe állhat.


A csehek csatára így szinte biztos, hogy kihagyja a Ghána elleni második találkozót, azonban minden bizonnyal készen áll majd a bevetésre a június 22-i Olaszország elleni derbire. Ezt maga a játékos is határozottan állította, miután a kivizsgálásról visszatért csapata szálláshelyére. „Mindenki, így én is azt éreztem elsőre, hogy ennyi volt, ezzel a súlyos sérüléssel nem folytathatom a vb-t, de szerencsére nem így van” – nyilatkozta megkönnyebbülten a csatár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik