Élet-Stílus

Indulhat a szamba: brazil-horvát derbi a mai programban

Brazília művészei is bemutatkoznak ma a világbajnokságon: este a horvát terminátorokkal csapnak össze; a másik két párosítás: Koreai Köztársaság-Togo, valamint Franciaország-Svájc.

Koreai Köztársaság-Togo – 15.00


Indulhat a szamba: brazil-horvát derbi a mai programban 1

Egy különleges bayor Németországban – Adebayor (AP)

Meglepetéssel érne fel, ha a nap mérkőzését már a délutáni órákban játszaná le Koreai Köztársaság és Togo válogatottja. Utóbbi vb-újoncként külön figyelmet érdemel, annál is inkább, mert eddig nem lehet panasz azokra a kiscsapatokra, amelyek most játszanak történetük során első ízben világversenyen. Togo mindezzel együtt valójában „sötét ló”, hisz sok apró viszály nehezíti a társaság készülődését. Legutóbbi például, hogy Otto Pfister szövetségi kapitány az egész csapatra kiható pénzügyi zűrök miatt lemondott, majd visszatért csapata élére. Korea négy évvel ezelőtt – saját rendezésű vb-n – már emlékezeteset alkotott, meglátjuk, mire mennek a hazai pálya előnye nélkül. Pláne úgy, hogy akkori csoda trénerük, Guus Hiddink ma már Ausztrália mestere.

Franciaország-Svájc – 18.00


Indulhat a szamba: brazil-horvát derbi a mai programban 2

Zizou – utolsó nekifutás (AFP)

Franciaország válogatottja „most vagy soha” hangulatban várja a ma esti összecsapással megkezdődő németországi világbajnokságot. A csapat több nagyágyúja is utolsó fellépésére készülődik, Zidane csak a nemzet akarata miatt túlórázik. A különös klasszis hónapokkal ezelőtt tért vissza a válogatottba, amely nélküle bizony csetlett-botlott a selejtezőkön. Bizonyítani akarnak a gallok azért is, mert négy évvel ezelőtt csúfosan leszerepeltek az ázsiai világjátékokon: friss címvédőként rúgott gól nélkül pottyantak ki már az elején. Henry vezérletével sokra lehetnek képesek. A helvétek valójában már azzal bravúrt könyvelhetnek el, hogy kinn lehetnek a vb-n. Freiék az utolsó pillanatban gáncsolták el a törököket, így most ők próbálhatnak szerencsét a nagyok között. Meglepetés lenne, ha ma pontot tudnának csenni a franciáktól. Ehhez nagyon sok szerencsére lesz szükségük.

Brazília-Horvátország – 21.00


Indulhat a szamba: brazil-horvát derbi a mai programban 3

Gyerekjáték lesz? – Ronaldo (AP)

Sokak legnagyobb örömére ma végre bemutatkoznak Brazília labdazsonglőrei, rögtön egy rangadóval kezdenek Ronaldinhoék: Prso Horvátországa vár rájuk az esti mérkőzésen. Mindkét csapat remek erőben, nagy kedvvel várja a mérkőzést, kérdések nincsenek, nagy spílerek igen, mindkét oldalon. A vb abszolút toronymagas favoritja, Brazília bizonyíthatja, hogy nemhiába tartják őket a legjobbaknak. A samba királyai remek hangulatban, kizárólag győztes meccsekkel készültek a vb-rajtra, meglátjuk, ma este milyen szólamban szól majd a muzsika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik