Élet-Stílus

Gyereklokátor telefonnal

A Verizon hétfőn mutatta be azt az új szolgáltatását, amely a szülőknek kínál lehetőséget arra, hogy gyermekeik hollétéről folyamatosan pontos információval rendelkezzenek egy újfajta mobil segítségével.

A szolgáltatás egy olyan kétoldalú kommunikációt kínál a szülők és gyermekeik között, amely a szülőknek folyamatos információt szolgáltat a gyermek hollétéről, a gyermeknek pedig megkönnyíti a kommunikációt a családtagokkal.

A „Chaperone” nevű szolgáltatáshoz egy LG Migo – gyerekbarát – mobiltelefonra van szükség, amelyet a legfiatalabb korosztály is könnyen tud használni. A telefon GPS-képességeit ebben az esetben nem a felhasználó, hanem a szülők élvezhetik, hiszen a gyermek mindenkori pozícióját adja meg a szolgáltatás felhasználói számára.

A Verizon egy a weboldalán található internetes térkép segítségével teszi követhetővé az előfizetett vonal figyelését. A broadband megoldásokat és telefonos szolgáltatást nyújtó Verizon arra is gondolt, hogy gyermekeik meghatározott napi rendjének megfelelő tervet is készítsenek az aggódó szülők, s ha a tervezett útvonalról a telefon tulajdonosa letér, a figyelő rendszer automatikusan riasztást küldjön a szülő telefonjára.

A Verizon reményteljes szolgáltatása nemcsak az aggódó szülők nyugalmát teremti meg, de a gyermek biztonságát is szolgálja.

A szolgáltatáshoz egyelőre csak az LG Migo telefonja használható, de a cég arra számít, hogy más mobiltelefon-gyártók is készítenek majd a rendszerhez kapcsolható modelleket.

A lokátorszolgáltatás mindössze 10 dollárba kerül, de a kiterjesztett „Child Zone” rendszer további 20 dollárba lesz havonta az aggódó szülőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik