Élet-Stílus

Argentin siker a halálcsoportban

Argentína rendkívül értékes három pontot szerzett a "halálcsoportban". A gauchók megérdemelt győzelmet arattak a legerősebbnek tartott afrikai válogatott, Elefántcsonpart ellen.

A kétszeres világbajnok és a vb-újonc találkozója a torna eddigi talán legizgalmasabb meccsét hozta. Az argentinok végig higgadtan futballoztak, riválisuk pedig egyáltalán nem volt megilletődve.

Jose Pekerman fiai az első félidőben mutatott produkciójuknak köszönhetően győzték le Elefántcsontpartot. Az afrikai együttes az első 45. percben tetszetősen és tudatosan futballozott, a kapu előtt azonban képtelenek voltak a legkecsegtetőbb helyzeteiket kihasználni. Henry Michel csapatának sokat kell javulnia ezen a téren, ha a kezdeti kudarc ellenére tovább akarnak lépni a nyolcaddöntőbe.

A mérkőzést óvatosan kezdte mindkét csapat: az első komolyabb helyzetre a 15. percig kellett várni. Ekkor a sokat hibázó afrikai kapus elsőre nem tudta hárítani Ayala fejesét, másodszorra azonban biztosan fogta a labdát. Az argentinok gólt reklamáltak, szerintük Tizie a gólvonal mögül szedte ki a „Teamgist-ot”. A bíró azonban továbbot intett.

Maradona ünnepelhetett

Tíz perc múlva már felhőtlenül ünnepelhetett a lelátón helyet foglaló Maradona. Riquelme szabadrúgását követően a tizenhatoson belül Crespo szemfüles gólt szerzett. A találat mintha inkább az argentinokat vetette volna vissza. Sorban vezették Drogbáék a támadásokat, ám a befejezéssel nem volt szerencséjük. Többször is teljesen egyedül kerültek helyzetbe Abbondanzieri előtt, ám a lövéseik nem találták meg az utat a gauchók kapujába. És ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet után büntetett Saviola. Riquelme okosan ugratta ki a csatárt, aki a kimozduló Tizie alatt gurított a hálóba.

A második félidőben azt várta volna az ember, hogy Henri Michel tanítványai lerohanják a riválist, de eleinte uralták a meccset az argentinok, akik természetesen nem különösebben erőltették a góllövést. Az első komolyabb elefántcsontparti helyzetre a 70. percig kellett várni. Ezután egyre erősödtek a rohamok, és a gauchók beálltak védekezni. Sokáig úgy tűnt nem sikerül Drogbáéknak feltörni a védelmet – a Chelsea sztárja túl későn, csak a 82. percben tudott szépíteni.

Argentína – Elefántcsontpart 2 – 1 (2 – 0)
Hamburg, 50 000 néző
Bíró: Frank de Bleeckere
Gólok: Crespo (24.), Saviola (38.) illetve Drogba (82.)
Sárga lap: Saviola (41.), Heinze (49.), L. Gonzalez (81.) illetve Eboué (61.) és Drogba (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik