Élet-Stílus

Gólzáporos győzelemmel kezdett a házigazda

Szokatlanul gólgazdag mérkőzést játszott Németország csapata Costa Rica ellen a világbajnokság nyitómérkőzésén. A Nationalelf védelme nem egyszer bakizott, de a második vonalas ellenfél ellen így is simán nyert a házigazda.

A játék képe alapja megérdemelten győzött a házigazda, ahol Miroslav Klose kétszer is betalált, akárcsak a meccsre éppen csak felépült Paulo Wanchope. A németek megszerezték az oly fontos három pontot, de egy komolyabb riválissal szemben nem engedhet meg magának ennyi hibát Jürgen Klinsmann csapata.

A costa ricaiak az egész mérkőzésen alárendelt szerepet játszottak, a két gólt a német védelem borzasztó helyezkedése idézte elő. A közép-amerikaiak szövetségi kapitányát csak az vigasztalhatja, hogy az együttes legnagyobb sztárja nem felejtette el a góllövést.

Belekezdtek a csapatok

A kezdést jelző sípszót követően nem sokáig tétlenkedtek a csapatok, a 17. percben már a harmadik gólt lőtte Klose. Az első találatot a Bayern München fiatal balhátvédje, Philipp Lahm jegyezte: a tizenhatos sarkáról alig 5 perc után szépségdíjas gólt szerzett. A találat megfogta Costa Ricát, de egy védelmi hibát kihasználva Wanchope egalizálni tudott. Nem sokáig örülhettek azonban a közép-amerikaiak, hiszen 5 perccel később ismét a német rajongók ünnepelhettek. Klose kihagyhatatlan helyzetbe került, és nem hibázott.

A parádés kezdést követően ellaposodott a mérkőzés. A németek ugyan próbálkoztak, de nem tudtak rést ütni a Ticok védelmén. Távoli lövésekkel próbálkozott a Nationalelf, miután kiderült, hogy a második számú costa ricai kapus nem fogott ki túl jó napot. Az első játékrész utolsó pillanataiban azonban a müncheni aréna közönsége elnémult. Wanchope ismét kilépett a rosszul helyezkedő védők közül, ám nem vezethette rá a labdát Jens Lehmann-ra, mivel a játékvezető sípszava megállította.

Gólzáporos győzelemmel kezdett a házigazda 1

Fonseca és Schweinsteiger harcol a labdáért (AP)

A második félidőt nyugodtabban kezdték a csapatok. Az unalmas lötyögés egészen a 61. percig tartott, amikor Lahm megpattanó beadását Klose értékesítette második nekifutásra. A játék képe a gól után sem sokat változott. Guimaraes cserével próbálta meg felrázni csapatát, ám ismét egy német védelmi hibát használt ki Costa Rica. Ezúttal is Wanchope volt az, aki a leshatárról elindult, és a hidegvérét megőrizve Lehmann mellett a bal alsóba passzolt. A visszajátszás alapján mintha lesen lett volna a csatár, ám a partjelző és a bíró sem jelzett.

Szépségdíjas gólok

A németek a mérkőzésnek ebben a szakaszában erőtlenül játszottak, nem tudtak mit kezdeni riválisuk szervezett védelmével. Klinsmann is cserékkel próbálkozott, ám egy kezdő, nevezetesen Torsten Frings biztosította be a győzelmet, miután 30 méterről látványos bombával mattolta Porras-t a costa ricaiak kapujában.

Az olya fontos három pontot megszerezte a nyitómérkőzésen a német csapat, de a mutatott játék nem lesz elég ahhoz, hogy megvalósítsák ambiciózus terveiket. A védelem sebezhető, a támadók pedig nem kaptak elég támogatást a középpályáról. Ballack játékára óriási szüksége lesz a későbbiekben.

A kiscsapat szurkolóinak sincs okuk bánkódásra, hiszen az A jelű kvartett legerősebb csapatától kaptak ki. Ha a későbbiekben Lengyelország és Ecuador ellen jól szerepelnek, akkor simán továbbléphetnek a csoportból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik