Élet-Stílus

Ecuador legyőzte a görcsös lengyeleket

Általános meglepetésre magabiztos teljesítménnyel kerekedett felül Ecuador válogatottja az ötlettelenül és görcsösen játszó Lengyelország nemzeti csapata felett a 18. labdarúgó-világbajnokság nyitónapjának második mérkőzésén.

Luis Suarez, a dél-amerikaiak kapitánya nagy önbizalommal nyilatkozta a találkozó előtt, hogy az „A”-csoportbeli riválisai közül a lengyelek elleni mérkőzés lesz csapata legkönnyebb feladat. Kevesen hitték neki, pedig igaza lett. Magabiztosan, kiváló taktikát alkalmazva győzték le a sokkal esélyesebbnek hitt európai gárdát.

A mérkőzés összességében nem hozott igazán közönségszórakoztató játékot. Ez leginkább a lengyelek miatt alakult így: Pawel Janas válogatottja görcsösen és szellemtelenül erőlködte végig a mérkőzést. Legnagyobb ásza nagyon szürke napot fogott ki, így Zurawski nélkül nem is mentek sokra. Bár az európaiak a találkozó elején többet birtokolták a labdát – kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek -, egy szép ellenakcióból szerzett vezetést Ecuador.

Az első félidő alacsony színvonalán némiképpen javítottak a csapatok, de így is csak Delgadoék miatt. Lengyelország első kapura lövéséig több mint 60 percet kellett várni. Igaz, utána lőttek két nagy kapufát is, de ezzel együtt hatástalannak bizonyultak a reteszszerű dél-amerikai védőfal ellen. Ecuador azzal nyerte meg a találkozót, hogy a szembetűnően remek fizikai állapotban lévő játékosai higgadtan védekeztek, és a legfontosabb pillanatokban mindig megelőzték a beadásokra érkező lengyel támadókat.

Sokak szerint a mai találkozó döntött a továbbjutásról. Aki ma nyert, Németország mögött biztos másodikként várhatja az egyenes kieséses szakaszt – vélekedtek a szakírók. Az biztos, hogy Lengyelország nincs könnyű helyzetben, következő mérkőzésén mindenképpen győznie kell, ha tovább akar jutni. Az európai csapattól sokkal többet várt mindenki. Igazán csalódott lehet az a több tízezer lengyel drukker, aki elutazott a mérkőzésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik