Élet-Stílus

Francia dráma: Cisse lábát törte

Eltört a labdarúgó-világbajnokságra készülő francia válogatott, Djibril Cisse lába szerda este csapata Kína elleni utolsó edzőmérkőzésén; a csatár nem vehet részt a pénteken kezdődő németországi tornán.

Szárkapocs-csonttörés gyanújával szerda este kórházba szállították és azonnal meg is műtötték Djibril Cissét, a francia labdarúgó-válogatott kiváló csatárát, aki a kínai válogatott elleni találkozó 10. percében szenvedett súlyos sérülést.

Cissé ellenfelével a labdáért küzdött, amikor a két játékosnak “összeakadt” a lába, majd a 24 éves Liverpool-csatár fájdalmas arccal huppant a gyepre. Azonnal le kellett cserélni.


“Ez egy dráma” – fogalmazott a 3-1-re megnyert felkészülési mérkőzést követően a csapatába kezdőként nemrég beépült játékosról a franciák szövetségi kapitánya. Raymond Domenech azt mondta, hogy “jelen pillanatban csak is Djibril sérülése az, ami foglalkoztat minket”, hogy kit hívok be helyette a válogatottba, azzal ráérek még.

Cisse tragikus sérülése sokkolta a társakat, lehetett látni az egész mérkőzésen, hogy nem tudtak koncentrálni a játékra – nyilatkozta a kapitány.

A fiatal támadó rendkívül balszerencsés játékos: 2002-ben eltiltás miatt nem lehetett tagja az Európa-bajnokságra utazó nemzeti 11-nek, majd 2004-ben szintén lábtörés miatt hosszú hónapokat kellett kihagynia. A szerda esti mérkőzésen David Trezeguet pótolta, aki gólt is szerzett.

Raymond Domenech-nek június 12-ig (egy nappal csapata első hivatalos mérkőzése előtt) kell megneveznie, hogy kit hív be a sérült játékos helyére. Feltételezések szerint Nicolas Anelka vagy Ludovic Giuly kaphat extra behívót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik