Élet-Stílus

10 megapixeles az első tükörreflexes Sony

Hamarosan boltokba kerül a Sony α100 első digitális tükörreflexes fényképezőgépe, mely az újonnan bevezetett almárka első modellje.

Az új modell egy olyan teljes rendszer képviselője, amely lehetővé teszi a digitális tükörreflexes fényképezés (D-SLR) előnyeit bárki számára. Az új fényképezőgépet számtalan kellék egészíti ki, a különböző megvilágítási rendszerektől és egyéb tartozékoktól kezdve a Sony α-rendszerű, kompatibilis objektívekig, beleértve több első osztályú, Carl Zeiss gyártmányú lencsét is.

10 megapixeles APS-C CCD-érzékelő

Az új modell 10 megapixeles felbontásával (10,2 millió tényleges pixel), APS-C méretű (15,8 mm x 23,6 mm-es), RGB elsődlegesszín-szűrővel rendelkező CCD-érzékelője segítségével részletgazdag képet biztosít, széles színtartománnyal és finom árnyalatokkal.

Super SteadyShot képstabilizáló

A Super SteadyShot a zár kioldásának pillanatában a CCD-érzékelő valós idejű elmozdításával kompenzálja a fényképezőgép rázkódását. Ez a megoldás a fényképezőgép házának belsejében kerül alkalmazásra, ezért nincs szükség speciális, képstabilizátorral ellátott optikára.

Az összes Sony α lencserendszerű optikával – köztük a makró-, telefotó- és zoomobjektívekkel is – kompatibilis Super SteadyShot átlagosan a zársebesség 2-3,5 fokozatának megfelelő mértékű remegést egyenlít ki.

Pormentes rendszer

A készülék fejlett pormentesítő rendszere minimálisra csökkenti a lencsecserék alkalmával a házba jutó porrészszemcsék hatását. A CCD-érzékelő antisztatikus bevonata egyfajta gátként tartja távol a port, a készülék kikapcsolásakor minden alkalommal működésbe lépő vibráció pedig rendszeresen portalanítja az érzékelőt. Ez a funkció ráadásul nemcsak kikapcsoláskor használható, hanem a menüből is bármikor elérhető.

BIONZ képfeldolgozó egység

Ez az újonnan kifejlesztett processzor optimalizálja a készülék 10 megapixeles CCD-érzékelőjének adatait, csökkentve a zajszintet, és biztosítva az élénk, természetes színek hű reprodukcióját.

Dinamikatartomány-optimalizáló

Ez a technológia a kép tökéletes expozíciójáról gondoskodik, különösen nagy kontrasztú vagy erős háttérfényben készült felvételek esetén, amelyek egyébként sötétek és kevésbé részletezettek lennének. Standard vagy Advanced üzemmódban a dinamikatartomány-optimalizáló automatikusan kiigazítja a gammagörbét és az expozíciós szinteket, s ezáltal természetesebb, egyenletesen exponált képeket eredményez még “nehéz” fényképezési helyzetekben is, például ha nappal szemben kell felvételt készíteni.

2,5″-os extra kijelző

Ez a nagyméretű, fényes, jól látható kijelző rendkívül nagy, 230 ezer pixeles felbontással és Clear Photo LCD Plus technológiával készült, melynek révén pontosan visszaadja a finom részleteket és árnyalatokat. Tükröződésmentes (AR, anti-reflection) bevonata és Clear Treatment becsillanáscsökkentő rétege élénk, pontos színmegjelenítést biztosít, még napfényben is széles látószöggel. Ha a készüléket elfordítva fényképezünk, a kijelző tájolása automatikusan fekvőről állóra vált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik