Élet-Stílus

Zambrotta nem lesz ott a nyitányon

Az orvosi vizsgálatok az olasz válogatott mindkét sérült kulcsjátékosa, Alessandro Nesta és Gianluca Zambrotta esetében is biztató eredménnyel zárultak, így minden bizonnyal nem lesz akadálya annak, hogy a futballisták pályára lépjenek a pénteken kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságon.

A olasz csapatorvos a keddi vizsgálatok után közölte a jó híreket Marcello Lippi szövetségi kapitánnyal, aki újságíróknak elmondta, Nesta, az AC Milan védője már a jövő hétfői Ghána elleni bemutatkozó összecsapáson játékra kész lesz, míg a Juventus klasszisa a csapat második, Egyesült Államokkal szembeni találkozójáig épül fel.

Az olasz szakvezetőre először Zambrotta ijesztett rá, mikor két hete a nemzeti együttes tréningjén combsérülést szenvedett. Az eset után sokáig úgy tűnt, nagy a baj, így Lippi a több poszton bevethető játékos lehetséges cseréjét is kénytelen volt megnevezni Daniele Bonera személyében.

Nesta az Ukrajna elleni múlt pénteki felkészülési összecsapáson húzta meg a közelítőizmát, ám az ő esetében nem merült fel a vb kihagyásának lehetősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik