Élet-Stílus

Veron hazatér

Az argentin válogatott egykori csapatkapitánya Juan Sebastian Veron hétfőn bejelentette, hogy távozik az Internazionalétól, és annál az együttesnél folytatja, ahol profi pályafutását kezdte.

A világbajnokságra utazó keretből kimaradt középpályás azzal az Estudiantes de La Platával állapodott meg, amelyet Veron egykori válogatottbeli társa Diego Simeone irányít.

Mindig is haza akartam térni – nyilatkozta Veron, aki két vébén is szerepelt a gauchókkal. 1998-ban a negyeddöntőben buktak el a későbbi bajnok, a franciák ellen, négy évvel később pedig a csoportkört sem élték túl.

A 31 éves, hazájában Kis Boszorkányként ismert focista pályafutása jelentős részében Európában játszott. A becenevet Veron édesapja után kapta, akit a rajongók Boszorkánynak neveztek.

A Boca Juniors-tól 1996-ban a Sampdoriához került, onnan a Parma igazolta le: a csapattal UEFA-kupát nyert. A Lazióval pedig olasz bajnokságot a jelenlegi angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson irányítása alatt. Játszott az angol Manchester Unitednél és a Chelsea-nél, végül a londoni klubtól került kölcsönbe az Internazionaléhoz, amellyel a legutóbbi két szezonban Olasz Kupát nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik