Élet-Stílus

Van Basten fellélegezhet

A holland szövetségi kapitány három olyan kulcsjátékosára is számíthat a vasárnapi első mérkőzésen, akik kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódtak az utóbbi napokban. Továbbra is kérdéses azonban van der Vaart és Jaliens vb-szereplése.

Philip Cocu, Wesley Sneijder és Giovanni van Bronckhorst is pályára léphet a Szerb-Montenegró elleni vasárnapi csoportmérkőzésen. Az orvosok nem sokkal az előtt értesítették van Bastent, hgy a csapat elindult a hinterzarteni edzőtáborba.

A három játékos az ausztrálok elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, amely nem kis meglepetésre 1-1-es döntetlennel végződött. Az egyik nem is olyan titkos esélyesnek tartott holland csapat trénere a koncentráció hiányát és a támadásépítés hibáit emlegette a mérkőzést követően. Az ausztrálok kemény játékára másképpen kellett volna reagálnunk – mondta van Basten, aki szerint a tornán sokkal jobban oda kell figyelnie a játékosainak.

Kemény, de hasznos tesztmérkőzésről beszélt Ruud van Nistelrooy, aki Kamerun után az ausztráloknak is gólt lőtt. A Manchester United sztárja, a meccsel nem, de a válogatott felkészülésével kapcsolatban elégedetten nyilatkozott.

Továbbra is kérdéses Rafael van der Vaart és Kew Jaliens szereplése. Amennyiben a Hamburger SV játékmestere nem tudja vállalni a játékot, Basten akkor sem a keretből nagy meglepetésre kimaradó Edgar Davids-ot vagy Clarence Seedorf-ot hívná be. Van der Vaart helyét a juniorcsapat kapitánya, Stijn Schaars (AZ Alkmaar) veheti át. Jaliens posztján pedig a szintén hamburgi Nigel de Jong játszhat; őt a tréner már meg is hívta a hinterzarteni edzőtáborba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik