Élet-Stílus

Trinidad és Tobago legyőzte a németeket!

Sorozatos vereségei után végre győzött a vb-újonc Trinidad és Tobago válogatottja; Dwight Yorke-ék nem is akárkiket fektettek két vállra: a német FC St Pauli harmadosztályú csapatát.

A felkészülési mérkőzések utolsó néhány csatáiban simán alulmaradó karibi együttes Szlovénia és Csehország válogatottjai után hétfőn a hamburgi Millerntor Stadion 20 000-es közönsége előtt diadalmaskodott a harmadosztályú FC St Pauli ellenében.

A 2-1-re megnyert rangadó már majdnem az első félidőben eldőlt: a 14. percben Kenwyne Jones talált be a hazaiak kapujába, nem sokkal később Jason Scotland növelte a T&T előnyét. Ám ennek ellenére a csapat holland mestere, Leo Beenhakker cseppet sem lehetett elégedett a mutatott játékkal: egy emberét kiállították, míg kapusának többször az utolsó pillanatban kellett hárítania. A németek 11-esénél nem volt esélye.

Leo Beenhakker nincs könnyű helyzetben: csapata Svédország ellen kezd szombaton, addig hitet kell öntenie fiaiba. Kissé ellenszélben dolgozik a holland tréner, mert az utóbbi időben többen is azzal kritizálták, hogy túl kemény edzéseket vezet. Beenhakker határozottan visszautasította a vádakat.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Svédország, Anglia és Paraguay csoportjában óriási nyomás nehezedne rájuk, de a legutóbb karibi ország 1974-ben vb-részvételi eredményét mindenképpen szeretnék felülmúlni: akkor Haiti mindhárom mérkőzését elvesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik