Élet-Stílus

Portugália: rekordok a vb előtt!

Egy héttel a németországi labdarúgó vb előtt két rekordot is megdöntött Portugália: edzője és csapata is győzelmi statisztikát javított. Decoék lendülete sokat sejtető, aranyérem-esélyeshez méltó teljesítményt nyújtanak.

A brazil Luiz Felipe Scolari szombati győzelmével 27. diadalát ünnepelhette szövetségi kapitányként – Portugália válogatottjának edzőjeként soha senki nem nyert ennyit. Ezzel a „Nagy Fülöp”-ként tisztelt tréner mérlege: 2002-óta 43 találkozóból 27 győzelem, 10 döntetlen és 6 vereség. Mindezt 97 rúgott és csak 31 kapott góllal!

A szombat esti, Luxemburg felett aratott könnyed diadal azt is jelentette, hogy a portugálok sorozatban 14-szer bizonyultak legyőzhetetlennek. Ezzel átadták a múltnak Humberto Coelho kapitány idejéből származó rekordot. Scolari csapata utoljára Írországtól kapott ki barátságos meccsen 1-0-ra 2005 februárjában.

Persze elbizakodottságnak jele sincs: a vb-t az Angola ellen kezdő portugálok trénere óvatosságra int mindenkit. „Nem lehet Luxemburg játékát összehasonlítani az ismeretlennek tűnő afrikai csapattal. Oda kell tennünk magunkat, ha nem akarunk kellemetlen meglepetéssel szembesülni” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik