Élet-Stílus

Crouch belőtte magát Anglia kezdőcsapatába

Húsz gólt hozott a vb-re készülő csapatok szombati hat barátságos mérkőzése; az angol Peter Crouch mesterhármasával végleg bebiztosította magát Anglia kezdőcsapatába. A többi esélyes is hozta a kötelező feladatot.

Anglia-Jamaica 6-0 (Lampard 12., Taylor 16.-öngól, Crouch 29., 67., 89., Owen 32.)

Meggyőző eredményt ért el a sokat bírált Sven-Göran Eriksson csapata utolsó felkészülési mérkőzésén. A sima győzelem könnyed játékkal párosult, a Liverpool nyurga gólvágója, Peter Crouch remek formában játszott. Mesterhármasával bizonyította gólérzékenységét: utóbbi hét meccsén ötször volt eredményes. Most még büntetőt is vétett – helye ettől függetlenül bombabiztos a kezdő 11-ben.

Csehország-Trinidad és Tobago 3-0 (Koller 6., 40., Nedved 22.)

A cseh együttes is kezd magára találni, igaz annyira nem izzasztották meg őket a karibi térség kiválóságai. Pedig a jelentések szerint Dwight Yorke kétszer is ziccert rontott. Jó hír a szomszédért szorítóknak: a hosszú sérüléséből nemrég felépülő Jan Koller kétszer is betalált. Ez mindenképpen bíztató lehet az utolsó felkészülési mérkőzés után.

Lengyelország-Horvátország 1-0 (Smolarek 54.)

Nem túl közönségkápráztató találkozón a hazaiak nyerték a presztízs csatát. A kolumbiai fiaskó után talán megnyugodnak a kedélyek, az utóbb potyagólt kapott Kuszczak ezúttal inkább kispados volt. A horvátok feltűnően tompának tűntek.

Svájc-Kína 4-1 (Frei 40., 49.-11-es, Streller 47., 73. ill. Fangzhuo 90.)

Svájcnak is jól sikerült a vb előtti utolsó felkészülési mérkőzése. Igaz, ehhez talán az is kellett, hogy a kínaiak mintha tartalékosan léptek volna fel a Hardturm Stadiumban. Frei és Streller a csatársorban remek összhangban dolgozott: két-két góljukkal megosztoztak a vál veregetéseken.

Luxemburg-Portugália 0-3 (Simao 46., 75.-11-es, Figo 84.)

Könnyed győzelmet arattak Decoék Luxemburg elleni szombat esti találkozójukon. Pedig a félidőben még 0-0 volt az állás. Luiz Felipe Scolari hat játékosát cserélte le a szünetben, meg is lett az eredménye: a jó formában játszó Simao Sabrosa két gólt is szerzett.

Spanyolország-Egyiptom 2-0 (Raúl 14., Reyes 57.)

A hispán csapat utolsó előtti felkészülési meccsén simán gyűrte két vállra Egyiptom gárdáját. Raúl – jó szokásához híven – egy közeli lövéssel szerzett vezetést, majd a második játékrészben Reyes gyönyörű szabadrúgása állította be a végeredményt. Spanyolország szerdán Horvátországgal is megmérkőzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik