Élet-Stílus

Honvéd: megszakadtak a tárgyalások a befektetővel

A Budapest Honvéd anyagi helyzete változatlanul kritikus, ugyanakkor Kiss Zsolt, a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság kisebbségi tulajdonosa, illetve Csiba Gábor, a befektetni szándékozó csoport vezetője szerint nem reménytelen.

“A tárgyalások megszakadtak. Ennek legfőbb oka, hogy amíg két hónapja 100 millió forintot és az akkor mintegy 50 millió forintos tartozás átvállalását kérte üzletrészéért Piero Pini többségi tulajdonos, addig jelenleg 120 milliót és 150-200 millió forint közötti hátralék átvállalását várja el. Azaz az álláspontok nemhogy közeledtek, inkább távolodtak egymástól” – indokolta a megvételtől egyelőre visszalépő befektetők döntését Csiba, az Interspar vezérigazgatója.

Az MTI kérdésére, hogy miként folytatódhatnak a tárgyalások, illetve mennyiért lett volna hajlandó megvenni a Honvédot, Csiba azt mondta, Pininek kell jelentkeznie, ha mégis érdekli őt az általuk tett ajánlat. A befektetői csoportnak amúgy “sokat megérne a klub, de nem annyit, amennyit Pini kér érte”.

Pini mindenképpen eladja üzletrészét

Kiss az ügy hátteréről elmondta, hogy jelenleg nem jó befektetés a magyar futball, de tudatos munkával fel lehetne építeni újra a Honvéd márkanevet. Ezt azonban nem úgy kell megtenni, hogy “veszünk öt afrikai futballistát és egy jó edzőt”. “Pini azt nyilatkozta a pénteki sajtóban, hogy június 20-ig eladja az üzletrészét. Ez mindenképpen biztató, csütörtökön ugyanis újabb Kispest-érzelmű befektetők jelentkeztek nálam. Pinit tartom annyira okosnak, hogy meg is teszi, amit mondott, hiszen ha nem ez történik, a Honvéd csak az amatőrbajnokságban folytathatja szereplését, márpedig akkor a későbbiekben a többségi tulajdonos nem tudná értékesíteni az üzletrészét” – mondta bizakodóan Kiss.

A klub ügyvezetője a játékosokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, áprilistól kezdve tartoznak nekik, de éppen a sajtótájékoztató előtt tett ígéretet arra, hogy ha június 15-ig sem kapnak pénzt, személyesen utalja át a fizetésüket. Megjegyezte, az afrikai légióból Genito és Benjamin marad, míg Miróval a napokban fog tárgyalni a folytatásról, akárcsak péntek délután Aldo Dolcetti vezetőedzővel. Utóbbi szívesen maradna a klubnál, de nem titkolta, van más ajánlata Magyarországról és Olaszországból is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik